František Suchan
1. května 2014 • 10:42

Hertla mi nepustí, bojí se Růžička. Havláta nechce, Sobotku zbývá pojistit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pomlácený Jan Hejda, s nímž se napevno počítalo, na světový šampionát dorazit nemůže. Vývoj v NHL ale uvolnil pro potřeby národního týmu další zajímavá jména. Vladimír Růžička usiluje o Tomáše Hertla a Jakuba Voráčka, příští týden se přidají finalisté KHL. Ze zámoří dorazí vedle Jakuba Kindla ještě Roman Polák, univerzál Vladimír Sobotka ještě potřebuje vyřídit pojistku.



Středeční noc, zdá se, přiblížila národní tým pro mistrovství světa finální podobě. Kouč Vladimír Růžička už ví, že může napevno počítat i s obrannou dvojicí z NHL Jakub Kindl - Roman Polák, zdravotně v pořádku je i Vladimír Sobotka, který ovšem nemá v St. Louis další smlouvu a je třeba vyřídit mu svazovou pojistku.

„Když se nebude jednat o nějak závratně astronomické částky, pojede. Má velký zájem,“ potěšilo Růžičku. Smolař Sobotka by se tak měl definitivně dočkat svého prvního startu za seniorskou reprezentaci.

Trenér musí oželet matadora Jana Hejdu z Colorada, který dohrával play off se sdrátovanými prsty a pochroumaným ramenem. Ve hře jsou i vyřazení Jakub Voráček z Philadelphie, který ovšem nemusí být úplně zdravotně fit, a Tomáš Hertl ze San Jose.

„Obávám se ale, že jeho klub nepustí,“ uvědomil si Růžička, protože jeho bývalý klenot ze Slavie polovinu sezony vynechal kvůli zraněnému kolenu. Se zkušeným Martinem Havlátem se nepočítá.

Vedle toho se po víkendovém turnaji ve Švédsku k mužstvu připojí i finalisté KHL ze Lva a vítězného Magnitogorsku, kteří by už v neděli měli sami trénovat v Letňanech.

Poslední test před MS. Češi s Jágrem trénovali ve Stockholmu
Video se připravuje ...

Mělo by se jednat o beky Martina Ševce a Ondřeje Němce a útočníky Jiřího Novotného a Jana Kováře, byť kouč nehodlá jména zatím potvrzovat. Jmenovaní totiž pojedou rovnou na šampionát.

Na podobě týmu, v jaké se sejde příští týden v Praze, už ale Růžička neplánuje nic měnit. Nechce čekat ani na druhé kolo Stanley Cupu. Vsadí na mužstvo s řadou mladé dravosti a s Jaromírem Jágrem, které má pohromadě a do něhož už vydatně tluče svůj systém.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud