Pavel Bárta
9. května 2014 • 12:35

Jágr, Ovečkin, mladé hvězdy. Podívejte se na ALL STAR tým MS

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slavia - Baník: Tanko tvrdě dojel Holeše, po zásahu VAR dostal červenou kartu!
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm švédských mistrů světa, k nim Jaromír Jágr, Alexandr Ovečkin, Pekka Rinne a početný houf nastupujících hvězd. Soupisky mužstev pro světový šampionát nepřekypují v olympijských sezonách třaskavými jmény, ale i v Minsku se bude na koho dívat. Bude to šampionát mladých a taky zatím nedoceněných či přehlížených. Deník Sport vybral dvě nejlepší šestky hráčů, kteří by v turnaji měli zazářit.



1. ALL STAR TÝM

Pekka Rinne (31 let, Nashville)
Kdyby chytal na olympiádě, možná nepřijede. Jenže potíže s kyčlem a následná operace ho o ni připravily, stejně jako o 51 zápasů NHL. Na led se vrátil v březnu, čísla neměl tak oslnivá, ale pořád je extratřída. Vedle amerického veterána Tima Thomase největší brankářská legenda v turnaji.

Roman Josi (23 let, Nashville)
Očekávaný pilíř švýcarské obrany. Nejlepší bek a zároveň jeden z objevů loňského šampionátu prožil zatím nejzářivější sezonu své mladé kariéry v NHL. V defenzivně laděném Nashvillu byl pátým hráčem bodování, byl nejvytíženějším hráčem po hvězdném obránci Shea Weberovi.

Tyler Myers (24 let, Buffalo)
Rodák z amerického Texasu s kanadským pasem si zahrál na šampionátu už před čtyřmi roky, kdy se stal i nejlepším nováčkem NHL. Dvoumetrový bek svoje tehdejší maxima dosud nepřekonal, jedno z nejhorších hodnocení +/- v této sezoně bylo i odrazem mizerných výkonů celého týmu Sabres.

Alexandr Ovečkin (28 let, Washington)
V NHL nasázel 51 gólů a počtvrté v kariéře si vystřílel cenu pro kanonýra ligy. Zároveň prožil další zklamání. Washington nepostoupil do play off, Rusové na olympiádě vyhořeli. Jejich lídr se v pěti zápasech trefil jen jednou, ale v Minsku to bude chtít mistr světa z let 2008 a 2012 zase napravit.

Gustav Nyquist (24 let, Detroit)
V Soči nedostal tolik prostoru, teď přichází jeho čas. Detroit táhli hlavně Švédové, z nich jede na šampionát jako jediný. Po ukázkovém skoku z farmy do NHL se stal jedním z lídrů omlazených Red Wings a s 28 góly v 57 zápasech je druhým nejlepším střelcem NHL na šampionátu.

Tomáš Hertl (20 let, San Jose)
Přišel čas to pořádně roztočit. Před rokem si na šampionátu nepřipsal ani bod, tentokrát očekávejte velké věci. Nejlepší nováček NHL první poloviny sezony je rád, že sezona neskončila vyřazením z play off . V týmu se poprvé potká s Jágrem , za jehož mladší vydání bývá považován.

Vedle amerického veterána Tima Thomase bude Pekka Rinne největší brankářskou legendou v turnaji Vedle amerického veterána Tima Thomase bude Pekka Rinne největší brankářskou legendou v turnajiFoto Michal Beránek (Sport)

2. ALL STAR TÝM

Sergej Bobrovskij (25 let, Columbus)
Na něj je prostě spolehnutí. Loňský držitel Vezina Trophy jako jeden z mála Rusů nezklamal na olympiádě, předčil protežovaného Varlamova. V Columbusu zažil další znamenitou sezonu.

Jacob Trouba (20 let, Winnipeg)
Patřil k nejlepším nováčkům NHL, v lize si počínal jako mazák. Juniorský mistr světa z roku 2013 si zahrál na šampionátu už loni, je jedním ze šesti členů zlatého týmu v letošním kádru.

Erik Gustafsson (25 let, Philadelphia)
Jeden ze sedmi loňských mistrů světa v sestavě Tre kronor. Defenzivní pilíř Philadelphie nevyniká postavou, zato s pukem to umí náramně a patří k nejlepším bekům při blokování střel.

Jaromír Jágr (42 let, New Jersey)
Patří k nejzvučnějším jménům na turnaji. Po devíti letech zůstal bez play off a má pořád co ukázat. V New Jersey měl výbornou sezonu, uvidíme, co jeho zdraví a taky čtyři křížky na krku.

Viktor Tichonov (25 let, Petrohrad)
Vnuk hokejového diktátora patřil mezi ty, kteří v Soči moc prostoru nedostali. Na mistrovství světa by měl šikovný útočník Petrohradu patřit ke klíčovým oporám obrozeného ruského týmu.

Nathan MacKinnon (18 let, Colorado)
Vedle ostrých kanadských hrotů se nejproduktivnější nováček NHL rozhodně neztratí. Tenhle šampionát bude patřit i nastupujícím hvězdám a mladý dravec z Colorada umí strhnout lavinu.

Na schopnosti Jaromíra Jágra budou Češi hodně spoléhat Na schopnosti Jaromíra Jágra budou Češi hodně spoléhatFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud