Zdeněk Janda
18. května 2014 • 13:15

Trenér Vůjtek si oddychl: Hráli jsme o čest slovenského hokeje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká úleva. Slovenský tým zvládnul psychicky mimořádně náročný duel s Itálií, který ho uchránil od hrozby sestupu. „Všichni hráči si uvědomovali, že hrají o čest celého slovenského hokeje. A přistoupili k tomu skvěle,“ říkal Vladimír Vůjtek, český kouč na slovenské střídačce. Ten zrovna dneska oslavil 67. narozeniny. A lepší dárek dostat nemohl… „Klukům děkuju za ty tři body,“ říkal po vítězství 4:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 5. • 19:45
Slovensko
Slovensko
4:1
ONLINE
17. května
19:45
Itálie
Itálie
Góly

Domácí: 10:08. Ďaloga, 23:05. Viedenský, 34:13. Tatar, 48:07. Miklík

Hosté: 38:26. Egger

Sestavy

Domácí: Laco (Hudáček) – Ďaloga, Sloboda, Švarný, Valach, Marinčin, Mihálik, Čerešňák – Hrivík, Šatan (C), Nagy – Miklík, Mikúš, Tatar – Pánik, Marcinko, Haščák – Skokan, Viedenský, Šťastný – Réway. Trenér: Vladimír Vůjtek.

Hosté: Bellissimo (Bernard) – Egger (C), Borgatello, Larkin, Nicoletti, Sullivan, Johnson, Hofer – Scandella, di Casmirro, Kostner – Borrelli, Ihnacak, Rocco – Gander, Tudin, Fontanive – Insam, Felicetti, Bernard, Bona. Trenér: Tom Pokel.

Rozhodčí

Bulanov (RUS), Nord (SWE) – Hull (CAN), Puolakka (FIN)

Stadion

Čižovka aréna, Minsk

Návštěva

5929 diváků

Pokud by to utkání nezvládli, jeho týmu by hrozil dokonce sestup. Takhle se rázem Slováci ještě mohou za určitých okolností dostat i do čtvrtfinále, i když to nemají ve svých rukách. „Už se tady zrodila spousta překvapivých výsledků. A věříme, že nám jedno takové další překvapení pomůže,“ říkal Vůjtek.

„Musím říct, že to byl z naší strany velmi dobrý zápas,“ přiznal i kapitán Miroslav Šatan. „Takže panuje spokojenost, hlavně s výkonem,“ dodal slovenský veterán. Slováci soupeře jednoznačně přestříleli 53:20

Slovenský tým se tedy dostal z nejhoršího. Myšlenky na sestup mohli hráč hodit za hlavu, naopak teď ještě doufají, že si vybojují play off. Nemají to však ve svých rukách. A musí věřit i v pomoc ostatních týmů.

„Viděli jsme před zápasem to, co se stalo Čechům. Že prohráli s Dány. Takže celá situace se ještě zdramatizovala. Takže se nedá dopředu říct, co přinesou další hrací dny,“ říkal k tomu kapitán Šatan. Jeho mužstvo má teď dva dny volna, v úterý ho čeká bitva s Dány. Naděje na postup stále žije.

Slovenská radost po třetí brance do sítě Italů.
Slovenská radost po třetí brance do sítě Italů.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud