František Suchan
19. května 2014 • 16:49

IIHF uznala chyby sudích. Růžička: Hlavně se nevymlouvejme

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MINSKU | Omluvu přijali, přivítali, ale víc ji nehodlají řešit. Množící se přehmaty sudích v českých zápasech vedly vedení reprezentace námitce směrem ke komisi rozhodčích IIHF. Ta po generálním manažerovi národního týmu Slavomíru Lenerovi vzkázala, že chyby uznávají a budou si propříště dávat pozor…



Fajn. Ale nic to neřeší, hlavní potíž je stejně v nás. Tak nějak vypadá reakce kabiny na omluvu sekretáře komise rozhodčích IIHF Konstantina Komissarova. „Hlavně se nevymlouvejme, že jsme kvůli tomu prohráli. Jsem samozřejmě rád, že ti nahoře aspoň uznali chyby, ale jestli prohrajeme s Dánskem? Měli jsme dát pět dalších a gólů a pak můžeme řešit, co bylo nebo nebylo podle pravidel,“ shrnul rázně kouč Vladimír Růžička.

Slavomír Lener přesto cítil, že už bylo na čase se na direktoriátu turnaje ozvat. „Dva zápasy jsme byli v klidu, ale teď už to reakci chtělo. I sám René Fasel cítil, že chyb bylo dost,“ prohlásil zkušený funkcionář.

Nejkřiklavějším případem byl druhý dánský gól, který padl během postavení soupeřova hráče v brankovišti, kdy Alexandru Salákovi bránil v zásahu. „Měli jsme najít jinou cestu, jak ten zápas vyhrát, to vůbec nebudeme řešit. Jen nám šlo o to, aby komise věděla, že nejsme spokojeni, chtěli jsme to pojmout spíše preventivně. Aby rozhodčí viděli, kde udělali chybu. Komissarov se pak upřímně omluvil. Bereme, že byli vstřícní a přístupní,“ potěšilo Lenera, který na stejnou úroveň co dopadu na výsledek staví i postavení švédského protihráče rovněž v brankovišti při úvodním zásahu partie s Tre Kronor. Ten okamžik dal duelu ráz.

Tomáš Rolinek gratuluje Salákovi k čistému kontu
Tomáš Rolinek gratuluje Salákovi k čistému kontu

Nepřesní sudí si však nezasedli jen na Čechy, své o tom vědí Francouzi. „Co schůze, to stížnost. Asi tak bych to řekl,“ usmál se Lener. „Nejde o to, že někdo požaduje trestání sudích nebo vetování, ale spíš je třeba na chyby upozornit.“

Kouč Růžička, známý svými často nekrocenými emocemi směrem k pánům v pruhovaném, zůstal nad věcí. „Ono je to těžké. Hokej je rychlý a rozhodčí jsou taky jen lidi, tohle se může stát. Když dáme o dva tři góly víc, budeme v klidu, i když dostaneme takovýhle gól,“ zmínil opět především vlastní nedostatek.

„Akorát si musejí sudí tohle probrat, aby se nestávalo něco podobného i v play off šampionátu. Tam už by podobná chyba mohla bolet. Ale my se stejně musíme soustředit na sebe, ne na rozhodčí,“ uzavřel své úvahy, směřované správným směrem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud