Zdeněk Janda
24. května 2014 • 04:59

Držíme vám palce! Na semifinále dorazí manželky a přítelkyně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MINSKU | Někteří čeští hokejisté budou mít už při dnešním semifinále s Finy v hledišti svoje nejbližší, aby je podpořili v boji o finále. Další dorazí v neděli. Po zvládnutém čtvrtfinále totiž vedení reprezentace spolu s hokejovým svazem a kapitánem týmu řešili, jak zařídit přílet manželek nebo jiných rodinných příslušníků.



Je to zaběhnutá tradice. A ani mistrovství světa v Minsku se v tomto ohledu nevymyká. „Dopředu jsme to ale vůbec neřešili. Čekali jsme až na to, jak to dopadne. A hned poté, co jsme to s Američany zvládli, jsme okamžitě naběhli na Martina Loukotu (týmového manažera), který to zařizuje,“ pousmál se kapitán Tomáš Rolinek.

„Chtěli jsme od něj slyšet, jak to bude. Takže on z toho má teď hlavu jako pátrací balón,“ dodal lídr mužstva.

Loukota okamžitě během noci začal obcházet hráče a zjišťoval, koho si do Minsku vezmou. Vedle manželek to může být někdo další z rodinných příslušníků. Nebo kamarádů. „I spolu se svazem jsme se domluvili na tom, že každému hráči uhradíme jednu osobu na jednu noc (z neděle na pondělí) a vstupenku na nedělní utkání,“ vysvětlil Loukota.

Přítelkyně Jakuba Kindla Afërdita Drešaj
Přítelkyně Jakuba Kindla Afërdita Drešaj

Takže pokud si někdo z hokejistů bude chtít manželku nebo přítelkyni pozvat už na sobotní semifinále, vedení reprezentace pomůže sehnat vstupenky i hotel, ale to si ještě budou muset uhradit sami. Svaz hradí až ubytování a vstupenky v neděli. Buď na finále, nebo na zápas o třetí místo.

„Problém je akorát s tím, že je málo ubytovacích kapacit. Manželky a příbuzní tedy nebudou bydlet s hráči v hotelu Renaissance, ale jinde,“ vysvětlil Loukota, který už ve funkci týmového manažera byl i v roce 2010 při zlatém šampionátu v Německu. I tehdy měl rychlý přesun manželek na starost.

„Je toho dost, musíme shánět i volné lety. Ale jsou to příjemné starosti,“ pousmál se. „Určitě je pro nás důležité, že budeme mít podporu těch nejbližších,“ reagoval kapitán Rolinek.

Někteří hokejisté už v Minsku mají manželky delší dobu, třeba gólman Alexander Salák. Přítelkyně dorazily i za Janem Kovářem a jeho bratrem Jakubem. Rodinní příslušníci se vrátí společně s hráči v pondělí leteckým speciálem. Pochopitelně si všichni přejí, aby to byla zlatá cesta... Zakončená triumfálním příjezdem na Staroměstské náměstí.

„Jsme rádi, že nám fanoušci zase začínají věřit. Ale Staromák teď zatím vůbec neřešíme. Je to ještě hrozně daleko. Hlavní je, abychom teď zvládli semifinále,“ krotí přehnaný optimismus kapitán Rolinek.

Kompletní zpravodajství z MS v hokeji sledujte zde »

Přítelkyně Jakuba Kindla Afërdita Drešaj
Přítelkyně Jakuba Kindla Afërdita Drešaj

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud