František Suchan
23. května 2014 • 14:42

Reportérka, kterou vycvičil Fin: Přišel se omluvit a objal mě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MINSKU | Na mistrovství si vede výtečně, je pohotová, ukazuje, jak hokeji rozumí. Reportérka ČT Hana Ježková se ovšem stejně dostala do širšího podvědomí hlavně díky finskému útočníkovi Petri Kontiolovi, který ji vycvičil o přestávce čtvrtfinálového zápasu. „I don’t know, nevím,“ odpovídal na její dotazy. Video se okamžitě stalo hitem v hokejovém světě.



Hana Ježková vzala celou situaci s úsměvem. A to i přímo po rozhovoru… „Však mě Petri pobavil. Mluvila jsem s ním den předtím a věděla jsem, že umí být vtipný, dokázala jsem to pochopit,“ vykládala pobaveně před pátečním finským tréninkem, na němž se chystala svého oblíbeného respondenta opět oslovit.

Po něm finský útočník českou reportérku sám vyhledal. "Bylo to zahanbující a dětinské. Měl jsem víc přemýšlet. Příště už se nic takového nestane," slíbil.

Tušíte, proč vám dal Kontiola vaše otázky tak sežrat?
„Asi nebyl úplně nadšený, hlavně když předtím slezl z ledu a já ho zastavila. Ptal se, jestli „finnish?“ a já že ne, že „english“. Pak byl trochu nesvůj, že to nemá rád o přestávkách.“

Nicméně jste se teď stala hitem internetu, což jste asi rychle poznala, že?
„Jo jo. Už ráno mi to říkali kluci z kanadské TSN, kteří mě přišli objímat a litovat. A lidi z finské televize byli úplně nadšení, že to u nich samozřejmě úplně frčí, je to snad na všech stránkách, tak nevím, no…“ (směje se)

VIDEO: rozhovor reportérky České televize Hany Ježkové s finským útočníkem

Copak, vám to není příjemné? Vždyť jste situaci přímo při rozhovoru ustála s přehledem.
„Neee, já tohle nemám ráda.“

Televizní reportérka nemá ráda pozornost?
„Pro mě je tohle nutné zlo kolem mé práce.“

I čeští hokejisté si z vás hned utahovali. To je zase fajn na tom všem, ne?
„Samozřejmě, všichni. S Francíkem (Francouzem) jsme se přes Twitter bavili, že udělá mediální školení ostatním, jak rychle vypadnout z mých spárů, když takhle budou všichni odpovídat. Hertlík měl taky narážky, když šel kolem, že to byl super rozhovor a ať mi kluci odpovídají „aj dont nou“. A Saša Salák to video tweetoval a připsal k tomu „king“, takže čekám, kdy tohle přijde od něj v rozhovoru po zápase…“ (směje se)

Jak na vás druhý den reagoval Kontiola?
„Sám řekl tiskovému, ať mě přivede, chtěl se mi omluvit. Byl výborný, vtipný. Přišel a hned mě objal, omlouval se, že už to nikdy neudělá. Zbytek pustíme v sobotu v televizi. Udělali jsme super rozhovor, kde znovu zaznělo „I don’t know“.“ (směje se)

Kompletní zpravodajství z MS v hokeji sledujte zde »

Vladimír Sobotka byl v zápase s USA ošklivě faulován a čtvrtfinálový duel nedohrál
Vladimír Sobotka byl v zápase s USA ošklivě faulován a čtvrtfinálový duel nedohrál

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud