Martin Tomaides
17. dubna 2015 • 22:24

Natěšený Hertl se nemůže dočkat MS. Možná se i poperu, usmíval se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na letišti v Praze se objevil ještě v zámořském střihu, v kraťasech a žabkách. Když totiž odjížděl útočník Tomáš Hertl ze San Jose, tak bylo 29 stupňů. Očekávaná posila pro blížící se mistrovství světa v Česku ale moc dobře ví, že brzy začne být i doma pořádné horko. Díky ostře sledovanému turnaji. "Moc se těším. Pamatuju si atmosféru z roku 2004 a teď si tu navíc sám zahraju," vykládal nadšeně jedenadvacetiletý hokejista.



Co vás v příštích dnech čeká?
"Zítra a v neděli jdu na led do Velkých Popovic a na začátku týdne se připojím k týmu."

Chystáte se už na utkání proti Finsku, která se hrají v příštím týdnu?
"Určitě, rád bych si zahrál v obou zápasech, abych si zase trochu zvykl na větší kluziště, protože týden už jsem nebyl na ledě."

Co očekáváte od domácího mistrovství?
"Moc se těším! Doteď si pamatuju jak jsem na turnaj v Praze v roce 2004 díval v televizi a teď ho rovnou zažiju. Navíc ještě v hale, kde jsem začínal svojí profesionální kariéru."

Na Hertla hned po příletu čekal zástup novinářů.
Video se připravuje ...

Dovedete si představit to fanouškovské šílenství, které vypukne až začne šampionát?
"Zatím asi ani moc ne. (úsměv) Ale už na letišti jsem si všiml, že tu všude je jedna reklama za druhou, takže počítám, že to bude velký. A těším se."

Jak se těšíte na partu v mužstvu? Vedení chystá zajímavý mix mladších i podstatně starších hráčů.
"Plno kluků znám, parta v národním týmu byla vždycky dobrá a věřím, že bude i tentokrát a že bude legrace."

Kanadský tým povede v Česku váš trenér ze San Jose Todd McLellan, přijede i kamarád Brent Burns. Proběhlo už v šatně nějaké hecování?
"Hned jsem jim říkal, ať počítají s tím, že v našem zápase prohrají. Burnsiemu jsem vzkázal, že si ho na ledě najdu a že ho sestřelím. S ním se možná i poperu, ten je toho schopnej. (úsměv) Ne, těším se, určitě se potkáme i mimo led a třeba zajdeme na večeři."

A jaká byla jejich reakce?
"Burnsie mi vzkázal, že mám jezdit s hlavou nahoře, že po mně rozhodně půjde a že si mě najde."

Tomáš Hertl po své brance do sítě USA ve čtvrtfinále MSFoto Michal Beránek Sport

Jakou náladu jste si přivedl po nevydařeném ročníku v zámoří? Přece jen San Jose se do vyřazovací části nedostalo po 11 letech...
"Sezona nedopadla dobře, ani moje, ani týmová. Neuhráli jsme play off, a to se nečekalo. Nebylo to nic příjemnýho odehrát 82 zápasů jen tak pro nic."

Po sezoně v zámoří pravidelně bývá výstupní prohlídka, co jste vy slyšel na svou osobu?
"Sám vím, jak mi to letos šlo. Start do ročníku nebyl zrovna dobrej, ale kolem Vánoc jsem se konečně začal na ledě cítít dobře, jenom ty góly nepadaly. Na tom musím pořád hodně pracovat. Závěr sezony už pak byl mnohem lepší."

Zaznamenal jste kauzu kolem trenéra Vladimíra Růžičky, která se v posledních dnech v českých médiích rozpoutala?
"Moc jsem to neřešil a ani se k tomu nechci moc vyjadřovat. Pro nás pro všechny je důležitý mistrovství světa, to je událost, na kterou se dlouho čeká a my všichni hráči budeme stát při Růžovi."

Už víte, že váš bývalý tým Slavie přišel o extraligu?
"Ano, když jsem přestupoval v Mnichově byl stav zápasu 2:1 pro Chomutov, v Praze už jsem viděl, že Slavie prohrála v prodloužení a je mi to hodně líto. Strávil jsem v tom klubu celý dětství a teď je čeká první liga. Hodně mě to mrzí."

Ještě jedna smutná věc, zaznamenal jste, že zemřel legendární hokejista Jaroslav Holík?
"Ano, to je hodně smutný, přeju celé rodině upřímnou soustrast. Pan Holík byl naše obrovská legenda, válel v Jihlavě i v reprezentaci a byl to pan hokejista."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud