21. dubna 2015 • 09:41

Budou volní pro MS? V zámoří už se rýsují posily pro český tým

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Soupiska národního týmu by se brzy mohla rozšířit.Soupiska národního týmu by se brzy mohla rozšířit.FOTO: Koláž: iSport.cz

    Sezona jim ještě nekončí, ale pokud nepředvedou malý hokejový zázrak, brzy už mohou na pár měsíců zámořské NHL zamávat. Hokejisté Winnipegu prohrávají v sérii s Anaheimem 0:3 na zápasy, stejně jako tým Ottawy proti Montrealu. A právě tyto duely teď určitě sleduje bystrým okem reprezentační trenér Vladimír Růžička. Pro MS v Česku by totiž mohl povolat hned 4 hráče.

  • Ondřej Pavelec, Winnipeg, brankář

    Ondřej Pavelec znovu dlouho držel naděje Winnipegu.Foto ČTK/AP

    Snadno by se na něj dala hodit vina, Jets přece v sérii prohrávají 0:3 na zápasy. Ale český gólman není tím, kdo by bránil Winnipegu v postupu, naopak, pochválil ho i oblíbený kritik evropských hokejistů Don Cherry. Ze všech gólmanů play off na něj šlo nejvíce střel (103), jedenáct ale skončilo za jeho zády. Do reprezentace by si určitě přinesl nejen zkušenosti, ale i výtečnou formu posledních týdnů.

    Na hokejovém šampionátu už se sedmadvacetiletý Pavelec objevil třikrát a ve sbírce má zlatou a bronzovou medaili. V reprezentačním dresu naposledy hrál na ZOH v Soči, kde naskočil do čtyř duelů.

  • Michael Frolík, Winnipeg, útočník

    Michael Frolík sleduje puk v síti Ducks.Foto ČTK/AP

    Byl by hodně vítanou posilou. Sedmadvacetiletý útočník sice ještě v play off nebodoval, přesto patří k nejdůležitějším mužům sestavy. Skvěle doplňuje své útočné parťáky, dře před bránou a jako majitel Stanley Cupu předává cenné zkušenosti. Má za sebou také výtečnou základní část, podruhé v řadě dokázal nasbírat 42 bodů.

    Frolík se v kariéře objevil na dvou MS, naposledy v roce 2012 a z obou si přivezl bronzové medaile. V roce 2014 naskočil v českých barvách na olympiádě v Soči.

  • Jiří Tlustý, Winnipeg, útočník

    Tlustý se zatím ve Winnpiegu radoval z jediného gólu.Foto Reuters / Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports

    Střeleckou formu, kterou obdivovali v Carolině, si po trejdu do Winnipegu zrovna nepřenesl. Ve dvaceti utkáních základní části vstřelil jediný gól a v play off se propadá sestavou. Ve třech duelech odehrál celkem jen něco málo přes 27 minut a jedinkrát vystřelil na bránu. Střelecké instinkty má přesto velmi dobře vyvinuté a kdyby ho trenér Růžička dokázal správně zapracovat do sestavy, své klady rozhodně ukáže.

    Tlustý stejně jako Frolík vlastní z MS dvě bronzové medaile a také naposledy hájil reprezentační barvy na ZOH v Soči.

  • Milan Michálek, Ottawa, útočník

    I Milan Michálek (vpravo) se udržuje ve výborné formě, bodoval potřetí v řadě.Foto ČTK/AP

    Silový útočník Senators naskočil do play off proti Montrealu po zranění a do série se zatím zapsal jednou brankou. Jenže právě jeho zdravotní stav by mohl být omezením, těžko říct, nakolik je prověřený bourák už zdravý. Je dost dobře možné, že by nemusel projít zdravotní prohlídkou.

    Třicetiletý Michálek už si zahrál na čtyřech šampionátech, poprvé v roce 2003, naposledy v roce 2012 a ve sbírce má dva bronzy. Také on poznal atmosféru ZOH v Soči.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud