27. dubna 2015 • 19:05

Růžičkův ORTEL: Jako jednička začne Salák, kapitán bude Voráček

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho očekávané rozhodnutí, kdo bude na domácím mistrovství světa v hokeji brankářskou jedničkou, oznámil reprezentační kouč Vladimír Růžička. Důvěru pro začátek šampionátu od něj dostane Alexander Salák, dvojkou bude Ondřej Pavelec. Kapitánem týmu bude Jakub Voráček, asistenty Jaromír Jágr a Jan Hejda.



„Vypadá to, že formu má, ale byly to jen přípravné zápasy, uvidíme, co na šampionátu,“ řekl Růžička k pozici brankařské jedničky, kterou zastane Salák.

Rozhodnutí padlo minulý týden, přestože o Salákovi jako brankáři číslo jedna už Růžička mluvil mnohem dřív. „Rozhodl jsem se po prvním utkání s Finskem. Samozřejmě jsem se radil s Ondrou Weissmannem a Jardou Špačkem a shodli jsme se na tom,“ přiblížil hlavní kouč.

Volba kapitána padla na Jakuba Voráčka, jehož asistenti budou Jágr a Hejda. „Bavili jsme se o tom a s takovým návrhem přišel Ondra (Weissmann), mně se líbil a jednoznačně s ním souhlasím,“ uzavřel Růžička.

Trojice českých brankářů - jedničkou pro MS bude Alexander Salák (vlevo), dvojkou Ondřej Pavelec, trojkou Jakub Kovář (vpravo)
Trojice českých brankářů - jedničkou pro MS bude Alexander Salák (vlevo), dvojkou Ondřej Pavelec, trojkou Jakub Kovář (vpravo)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud