Martin Tomaides
10. května 2015 • 19:57

Nejdřív chyboval, pak rozhodl. Máme tým na medaili, chválil Voráček

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svou hokejovou velikost ukázal proti Německu Jakub Voráček. Ve druhé třetině nejdříve chyboval a zavinil německý gól, ale nesložil se. Jako pravý kapitán pak zvedl žezlo a ukázal charakter maximálního profesionála. Jeho gól na 3:2 z 28. minuty byl vítězný. "Celý tým stojí při sobě a bojuje jeden za druhého," pochválil mužstvo spokojený Voráček.



Tým jste jako kapitán dovedl do čtvrtfinále, takže jste určitě spokojený.
"Ano, ale řečeno s lehkou nadsázkou, je to povinnost. Mám ale hlavně radost z toho, že zápasy, které byly vyrovnané i ve třetích třetinách nezpůsobovaly v mužstvu žádnou paniku a stále jsme drželi svůj styl hokeje. Navíc jsme pak vždycky dokázali vstřelit důležité góly."

Plno utkání jste na šampionátu dokázali otočit, co to říká o českém týmu?
"Že nepropadáme panice když dostaneme první gól. Víme totiž, že máme velkou útočnou sílu. Důležitý gól dal dnes například znovu i čtvrtý útok. My se hlavně musíme soustředit na obranu a nedělat chyby."

Na ledě je vidět, že bojujete jeden za druhého, jak velký je charakter mužstva?
"Takhle se vyhrávají zápasy, hlavně v play off. Je to hokej, chyby budou, ale když bych podal příklad, vyberu Petra Koukala. Ten klidně v oslabení skočí po hlavě do střely a pak dá důležitý gól. Zkrátka držíme za jeden provaz."

Ještě než jste stihl vstřelit gól na 3:2 pro Česko, byl jste u zrodu akce, po které německý tým zvýšil na 2:1. Co se vám pak honilo na střídačce hlavou?
"To víte, že jsem nebyl zrovna šťastný. Puk na hokejce mívám často, chyby se stávají. Naštěstí jsme měli krátkou paměť, chvíli potom jsme dali druhý gól, o chvíli později třetí a hned se nám hrálo líp."

Váš gól na 3:2 přišel po nádherné přihrávce zadovkou od Jaromíra Jágra. To bylo takhle připravené?
"Jo, já jsem to viděl hned. Zahlédl jsem pas, který dostal od Nakládala, s Jágrem jsme se na sebe podívali a bylo mi jasné, že puk se nějak dostane ke mně. Němci propadli, jeli jsme 3 na 1 a brankáři to šlo mezi nohy."

Věděl jste rovnou, že budete střílet?
"Situace 3 na 1 je pokaždé moc ošemetná. Svádí to člověka k tomu, aby se snažil něco vymýšlet a já si myslím, že kdyby se mnou na druhé straně místo Martina Erata jel pravák, tak bych asi nahrával."

Bude se s jistým postupem v kapse hrát v úterý proti Švýcarsku lépe?
"Nad tím jsme vůbec nepřemýšleli, my jsme to brali jako... Nechci říct samozřejmost, aby to neznělo namyšleně, ale zkrátka to byla povinnost. Máme tým na to, abychom tu uhráli medaili."

Už podruhé na turnaji se do menší šarvátky trochu netradičně zapletl i Jaromír Jágr. Jak to hodnotí mužstvo, když se takhle fyzicky prezentuje hokejový velikán?
"Je jedno, kolik kdo váží, kolik má bodů, nebo jakou měl sezonu. My stojíme při sobě, bojujeme jeden za druhého, tady by se asi podobně zachoval každý."

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 5. • 16:15
Německo
Německo
2:4
ONLINE
10. května
16:15
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 07:13. Pietta, 23:50. Wolf

Hosté: 13:39. Vondrka, 25:58. Koukal, 27:36. Voráček, 55:58. Jágr

Sestavy

Domácí: Pielmeier (Endras) – Krueger, Muller, Baxmann, Kohl, Daschner, Koppchen, Krupp – Plachta, Hospelt, Kink (A) – Reimer (A), Hager, Y. Seidenberg – Wolf (C), Pietta, Rieder – Oppenheimer, Krammer, Ullmann – Raedeke.

Hosté: Pavelec (Salák) – Hejda (A), Jordán, Kolář, Nakládal, Němec, Čáslava – Hertl, Sobotka, Voráček (C) – Červenka, Jan Kovář, Jágr (A) – Smoleňák, Novotný, Erat – Zaťovič, Koukal, Simon – Vondrka.

Rozhodčí

Nord (Švéd.), Bjork (Švéd.) – Suominen (Fin.), Mc Intyre (USA)

Stadion

O2 arena

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud