10. května 2015 • 15:45

Jágr s Voráčkem zařídili čtvrtfinále, Češi porazili Německo 4:2

Autor: iSport.cz, bke
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté porazili ve svém předposledním vystoupení v základní skupině A na světovém šampionátu Německo 4:2 a zajistili si postup do čtvrtfinále. Posledním soupeřem Růžičkova týmu bude v úterý Švýcarsko. Hvězdou utkání byl český veterán Jaromír Jágr, který zadovkou přihrál Voráčkovi na vítězný gól, v závěru zápasu pečetil výhru na konečných 4:2. Utkání pro iSport.cz komentovali olympijský vítěz Roman Hamrlík a Peter Draisaitl, bývalý německý reprezentant a současný kouč Mountfieldu HK.



Jágr svou 53. trefou v národním dresu navíc opět posunul rekordní hranici pro nejstaršího střelce na světových šampionátech. Diváci hodně ocenili jeho chytrou přihrávku na Voráčkův gól, navíc se Jágr opět zapojil do potyčky se soupeřem, když bránil svého centra Jana Kováře.

Český útočník Jaromír Jágr (vpravo) v potyčce s útočníkem Německa Marcusem Kinkem.
Český útočník Jaromír Jágr (vpravo) v potyčce s útočníkem Německa Marcusem Kinkem.

Čeští hokejisté začali utkání opatrně. Do první velké šance se v 5. minutě dostal po chybě v rozehrávce Hager, Pavelec ale jeho střelu vyrazil. V 8. minutě již hosté vedli, když si mezi české beky ideálně najel Pietta a otevřel skóre. Vzápětí navíc mohli Němci přidat další branky, Daschner ani Oppenheimer své příležitosti neproměnili.

Vyrovnat mohl Jágr, brankáře Pielmeiera však nepřekonal. Ve 14. minutě přišla velká chvíle Vondrky, který byl před zápasem dopsán na soupisku a při prvním střídání na turnaji se štěstím vyrovnal. Nakládalova střela se odrazila od jeho brusle do brusle obránce Koppchena a rozhodčí gól po konzultaci s kolegou u videa uznali.

Diskuze s experty: Takhle Draisaitl s Hamrlíkem hodnotili zápas s Německem
Video se připravuje ...

Posunout český tým do vedení mohl v další příležitosti Jágr, ale neuspěl. Ve 25. minutě opět vedlo Německo. Voráček ztratil puk v útočném pásmu a po rychlém přečíslení Wolf nedal Pavelcovi šanci.

O dvě minuty později podobně odpověděl Koukal a ještě v první polovině zápasu Češi poprvé vedli. Při Hospeltově vyloučení se po parádní Jágrově zadovce do přečíslení dostal Voráček a prostřelil Pielmeiera. Při dalším trestu německého útočníka to mohlo být z českého pohledu ještě radostnější, Kovář však trefil tyč.

Svěřenci kouče Růžičky měli výraznou střeleckou převahu, čtvrtý gól se jim ale nedařilo přidat. Na začátku třetí části se to nepovedlo ani Červenkovi. V 55. minutě měl smůlu Voráček, který hned dvakrát v rychlém sledu nastřelil brankovou konstrukci.

Hned po následné buly se ale vyprodaná O2 arena dočkala a bouřila nadšením - o čtvrtý gól se postaral Jágr. Desátou výhru za sebou ve vzájemných zápasech Češi ubránili i v závěrečné přesilové hře Němců posílené o odvolání brankáře.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 5. • 16:15
Německo
Německo
2:4
ONLINE
10. května
16:15
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 07:13. Pietta, 23:50. Wolf

Hosté: 13:39. Vondrka, 25:58. Koukal, 27:36. Voráček, 55:58. Jágr

Sestavy

Domácí: Pielmeier (Endras) – Krueger, Muller, Baxmann, Kohl, Daschner, Koppchen, Krupp – Plachta, Hospelt, Kink (A) – Reimer (A), Hager, Y. Seidenberg – Wolf (C), Pietta, Rieder – Oppenheimer, Krammer, Ullmann – Raedeke.

Hosté: Pavelec (Salák) – Hejda (A), Jordán, Kolář, Nakládal, Němec, Čáslava – Hertl, Sobotka, Voráček (C) – Červenka, Jan Kovář, Jágr (A) – Smoleňák, Novotný, Erat – Zaťovič, Koukal, Simon – Vondrka.

Rozhodčí

Nord (Švéd.), Bjork (Švéd.) – Suominen (Fin.), Mc Intyre (USA)

Stadion

O2 arena

Konec! Česko - Německo 4:2

Utkání Česko - Německo v podrobné reportáži zde >>

Hamrlík o Jágrově gólu na 4:2: Pro gólmana to byla těžká rána
Video se připravuje ...

GÓÓÓÓÓL!!! Česko - Německo 4:2! Hned po buly se trefil Jágr.

Jágrova šance! Český veterán německého brankáře neprostřelil.

Voráčkovy velké šance! Už to mohlo být jasné, ale Voráček dvakrát po sobě zblízka trefil tyčku, to je velká smůla českého kapitána.

Třetí třetina je zatím nejklidnější, nejvíce se tleskalo divácké návštěvnosti, která míří za rekordem světových šampionátů. Dnes je opět vyprodáno.

Český kouč Vladimír Růžička sáhl do sestavy. Jako centr s Jaromírem Jágrem nastupuje Jiří Novotný.

3. třetina

Diskuze s experty: Takhle Draisaitl s Hamrlíkem hodnotili druhou třetinu
Video se připravuje ...

Peter Draisaitl: "Je vidět, že český tým má lepší přesilovky."

Roman Hamrlík: "Před námi je ještě dvacet minut, šance v přesilových hrách tam ale jsou. Podle mě bychom měli hrát přesilovky jednodušeji. Na velkém kluzišti je moc přihrávek."

Český útočník Jaromír Jágr (vpravo) v potyčce s útočníkem Německa Marcusem Kinkem.
Český útočník Jaromír Jágr (vpravo) v potyčce s útočníkem Německa Marcusem Kinkem.

Také v dnešním utkání zvládl Jaromír Jágr potyčku se soupeřem, když se zapojil do obrany Jana Kováře za německou brankou.

Draisaitl o Voráčkově gólu na 3:2: Jágr to vyřešil famózně
Video se připravuje ...

Poprvé vedeme!!! Jakub Voráček střílí třetí gól českého týmu, který má poprvé v utkání navrch. N jeho trefu přihrával chytrým pasem Jaromír Jágr, který zadovkou oklamal německou obranu.

A je tu další šance pro český tým, který bude hrát první přesilovou hru v utkání. Ještě předtím byl blízko gólu Jágr.

Hamrlík o gólu na 2:2: Koukal to udělal velice dobře
Video se připravuje ...

Srovnáno Česko-Německo 2:2!!! Petr Koukal vyrovnal přesnou střelou.

Draisaitl o gólu na 2:1: Němci to hezky sehráli
Video se připravuje ...

Německo vede 2:1! Češi měli šance, ale Němci ve 24. minutě přesně zakončili rychlý brejk.

2. třetina

Diskuze s experty: Takhle Draisaitl s Hamrlíkem hodnotili první třetinu
Video se připravuje ...

Velkou šanci nevyužil Jaromír Jágr, v utkání je ale hodně vidět.

Peter Draisaitl: "Z pohledu Německa smolný gól. S Romanem Hamrlíkem jsme se zrovna bavili, jak je v dnešním hokeji důležité dostat od obránců puk před branku, tam už se může stát cokoliv."

Draisaitl o vyrovnávacím gólu na 1:1: Pro Německo smolný gól
Video se připravuje ...

Češi vyrovnávají na 1:1!!! Místo Tomáše Hertla naskočil do první formace Michal Vondrka a hned při prvním střídání vyrovnal. Puk dostal do branky bruslí, videozáznam potvrdil, že neúmyslně.

Roman Hamrlík: "Byla tam chyba ve středním pásmu, naši obránce byli hodně od sebe, soupeř si mezi ně krásně najel, pak už neměli šanci ho zachytit. Ale je to jen začátek zápasu, to otočíme."

Hamlík o prvním gólu Německa: Chyba ve středním pásmu
Video se připravuje ...

Německo vede 1:0! Němci si vypracovali několik šancí. Nakonec tlaku využili k prvnímu gólu, který ve 12. minutě vstřelil Daniel Pietta. Puk jen o pár centimetrů přešel brankovou čáru, Pavelec už více dělat nemohl.

Čeští hokejisté začali velkým náporem, zatím bez gólu. Zahrozili už i Němci, ale Pavelec tým podržel.

Utkání právě začalo

Draisaitl s Hamrlíkem hodnotí šance českého týmu proti Německu
Video se připravuje ...

Před utkáním

Peter Draisaitl: "Na to že má německý tým přes 20 omluvenek, tak je překvapení, že nehraje o záchranu, ale bojuje o postup do čtvrtfinále. Poslední dva zápasy šel výkon nahoru."

Pavel Bárta, hokejový expert deníku Sport: "Cesta Němců do čtvrtfinále vede přes český tým, takže se musíme mít na pozoru, nebude to jednoduché utkání. Pokud nevyhrajeme, tak si zkomplikujeme situaci."

Tajná zbraň českých hokejistů: Do každého dne s novým heslem
Video se připravuje ...

Češi porazili Němce ve vzájemných zápasech devětkrát za sebou a naposledy jim podlehli v srpnu 2007 v přípravném zápase v Ústí nad Labem (2:4).

Dnes nastoupili ve stejné sestavě jako v pátek proti Rakousku, tedy bez útočníka Jakuba Klepiše, který se zranil před týdnem v druhém utkání proti Lotyšsku, a opět s Ondřejem Pavelcem v brance. Jedinou novinkou je, že byl na soupisku dopsán útočník Michal Vondrka.

Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 7 7 0 0 0 49:14 21
2. Švédsko 7 4 2 0 1 34:19 16
3. Česko 7 4 1 1 1 27:18 15
4. Švýcarsko 7 2 0 4 1 12:18 10
5. Německo 7 2 0 1 4 11:24 7
6. Francie 7 1 1 0 5 13:20 5
7. Lotyšsko 7 0 2 1 4 11:25 5
8. Rakousko 7 0 2 1 4 10:29 5


MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 5. • 16:15
Slovinsko
Slovinsko
1:3
ONLINE
10. května
16:15
USA
USA
Góly

Domácí: 26:53. Mušič

Hosté: 04:17. Nelson, 16:32. Nelson, 41:09. Eichel

Sestavy

Domácí: Kristan (Kroselj) – Robar, Kovačevič, Gregorc, Kranjc, Pretnar, Štebih, Tavželj, Vidmar – Jeglič, Kopitar, Urbas – Pance, Tičar, Muršak – Mušič, Ograjenšek, Goličič – Razingar "C", Rodman, Verlič. Trenér: Matjaž Kopitar.

Hosté: Hellebuyck (Lyon) – Faulk, Krug, Jones, Reilly, Murphy, Moore, Gardiner, Bonino – Larkin, Coyle, Lee – Smith, Vesey, Arcobello – Eichel, Lewis, Nelson – Hendricks "C", Morin, Sexton. Trenér: Todd Richards.

Rozhodčí

Rantala (FIN), Gofman (RUS) – Tošenovjan (CZE), Semjonov (EST)

Stadion

ČEZ Aréna, Ostrava

Z V VP PP P Skóre B
1. USA 7 5 1 0 1 22:14 17
2. Finsko 7 4 2 0 1 22:9 16
3. Rusko 7 4 1 1 1 30:16 15
4. Bělorusko 7 4 0 2 1 20:19 14
5. Slovensko 7 1 2 2 2 17:19 9
6. Norsko 7 2 0 0 5 12:23 6
7. Dánsko 7 1 0 1 5 10:20 4
8. Slovinsko 7 1 0 0 6 9:22 3

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud