Jakub Hlaváč
18. května 2015 • 12:00

Češi nasadili laťku vysoko! Co všechno plánuje Fasel pro další MS?

Vstoupit do diskuse
0
  • Čeští hokejisté se radují z úvodního gólu Jana Kováře (vlevo) ve čtvrtfinále proti FinskuČeští hokejisté se radují z úvodního gólu Jana Kováře (vlevo) ve čtvrtfinále proti FinskuFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Děkujeme, děkujeme a ještě jednou děkujeme. Prezident IIHF René Fasel měl nulové výtky k českému pořadatelství. Naopak míní šampionát konaný v Praze a Ostravě dávat za příklad. „Laťka je vysoko,“ řekl. Mluvil ale i o dalších tématech... Co se chystá pro rozhodčí, pro diváky, zůstane šampionát každý rok či co bude se Světovým pohárem.

  • Od Česka se budou učit

    Prezident IIHF René Fasel byl ze šampionátu v Česku nadšený... Prezident IIHF René Fasel byl ze šampionátu v Česku nadšený...Foto Pavel Mazáč (Sport)
    Vynikající organizace, úsměvy na každém kroku. Tak viděl dnes končící mistrovství světa šéf mezinárodní hokejové organizace (IIHF) René Fasel. „Bylo to až neskutečné. Všichni musí být po třech týdnech práce unavení, všichni toho máme za sebou hodně. Přesto v hotelu vidíte úsměvy, přijdete do haly a jsou tady zase,“ liboval si. „Nasadili jste laťku vysoko, učili se tady pořadatelé pro roky příští a budou mít těžkou práci se Česku vyrovnat,“ uvedl.

  • Rozhodčí dostanou maséry

    Navzdory rozporuplným reakcím Finů na čtvrtfinále a českým na semifinále, práce sudích byla pochválena. „Neřešili jsme vlastně ani jednu oficiální stížnost,“ hlásil Fasel před závěrečnými boji. Sám chce své muže s píšťalkou v jejich práci maximálně podporovat. „Musí být tým, a musí k tomu mít zázemí. Už nyní mohli využívat práci maséra, chceme jim poskytnout i fyzioterapeuta. Budou mít podmínky, aby byli schopni podávat maximální výkony,“ sliboval.

  • Šampionát bude každý rok

    Můžete se těšit, že každé příští jaro budete moci strávit fanděním u hokejových klání. Žádné, že by se mistrovství konalo třeba jednou za dva roky a zvyšovala se tím jeho prestiž. Neexistuje. „Měli jsme přes 600 tisíc návštěvníků minulý rok v Minsku, máme přes 700 tisíc diváků letos. Opravdu si myslíte, že o náš produkt není zájem?“ ptal se řečnicky Fasel. „Navíc máme miliony lidí u televizních obrazovek, máme skvělé reakce na sociálních sítích. Jsme spokojeni,“ pochvaloval si současnou situaci.

    Čeští fanoušci na zápase proti Německu...Foto Michal Beránek (Sport)

  • Diváci uslyší vysvětlení

    Inspiraci poskytla NHL, arbitři od příštího roku budou mít k dispozici mikrofony, kterými budou moci promluvit k celé aréně. „Občas nemůže divák z tribuny postřehnout, proč byla některá akce zastavena, proč nebyla nějaká branka uznána. To je logické. Chceme proto, aby jim to mohli rozhodčí vysvětlit přímo v okamžiku svého jednání ze středového kruhu,“ prozrazoval Švýcar. I s ohledem na český duel s Kanadou se to zdá být dobrým řešením.

    Rozhodčí neuznává český gól v semifinále proti Kanadě a Petr Koukal mlátí hokejkou do plexiskla. Od příštího roku by mohl sudí svůj verdikt vysvětlit i divákům Rozhodčí neuznává český gól v semifinále proti Kanadě a Petr Koukal mlátí hokejkou do plexiskla. Od příštího roku by mohl sudí svůj verdikt vysvětlit i divákůmFoto Michal Beránek (Sport)

  • V Moskvě se bude hrát v novém

    Za rok se stane hostitelem Rusko. Dvě skupiny se budou odehrávat v Petrohradě a v Moskvě, kde vyroste nová aréna pro místní Dynamo. „Je opravdu hezká, bude tam muzeum, obchody. Velmi pěkné místo,“ liboval si Fasel. Navíc oznámil, že v Petrohradě budou hrát Finové, což je určeno kvůli blízké dojezdové vzdálenosti od jejich hranic. „Budeme skupiny tvořit podle žebříčku IIHF, ale možná je právě z tohoto důvodu budeme muset lehce upravit,“ zaznělo.

  • Česko skončí v zisku

    Výpočty ještě nejsou uzavřeny, finální kalkulace ještě nějaký čas zaberou. Ale už nyní je zřejmé, že Český svaz ledního hokeje zůstane po probíhající akci ve finančním zisku. „Což je velice dobře a oceňujeme to. Především proto, že tyhle peníze budou znovu vráceny do rozvoje našeho sportu,“ věděl šéf federace. Podle zákulisních informací by dokonce měl být výdělek vyšší než v roce 2004, kdy Praha a Ostrava přivítaly mezinárodní klání naposledy.

  • Řešil se Světový pohár

    Žádné novinky ohledně účasti hvězd z NHL na olympijských hrách nejsou, neřešily se. Ale během turnaje se sešli zástupci deseti asociací, které by měly dát základ mixovanému evropskému týmu pro Světový pohár 2016. „Bavili jsme o možnostech složení trenérského štábu i o hráčích, kteří by připadali v úvahu. Plánovali jsme možná přípravná utkání,“ vypočítával Fasel. Následně dodával, že se jako sportovní fanoušek do Toronta velmi těší.

  • Atmosféra byla záviděníhodná

    Poslední bod je možná nejdůležitější. Všichni zúčastnění se shodli, že fanouškovská kulisa byla v Praze a Ostravě naprosto mimořádná. „Jsem naprosto nadšený. Lidi se bavili, byli báječní. Do noci byly plné fazóny, vypily se stovky tisíc litrů piva. A víte co? Žádné bitky. Žádné výjezdy policie. Žádné problémy jako při fotbale. Na to jsem opravdu hrdý a mám z toho radost,“ zakončil své hodnocení prezident IIHF.

    Skupinka českých fanoušků se těší na čtvrtfinále MS s Finskem Skupinka českých fanoušků se těší na čtvrtfinále MS s FinskemFoto Dominik Bakeš (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud