Adam Sušovský
22. října 2015 • 18:40

Ironický Vůjtek: Réway? Jsem rád, že nemůže být v české nominaci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První reprezentační akci sezony bere velice vážně, nechce nijak experimentovat a skládá tým pro úspěch. Přesto působil Vladimír Vůjtek na své první tiskové konferenci v roli českého trenéra uvolněně. A dokonce dokázal zaplněný sál s novináři několikrát rozesmát. A to především ve chvíli, kdy přišla řeč na povahu mladých hokejistů a pak slovenské hvězdičky Martina Réwaye.



Dvacetiletý Réway pochopitelně za českou reprezentaci hrát nemůže, je to Slovák. Právě proto ho ale Vladimír Vůjtek velmi dobře zná, vždyť ho už před dvěma lety jako devatenáctiletého benjamínka vzal se slovenským týmem na mistrovství světa do Minsku.

Teď Réway válí v české extralize, je dokonce nejproduktivnějším hráčem soutěže (5+10) a ve dvaceti letech převyšuje všechny české talenty. Že by to ale bylo Vůjtkovi líto? Ani náhodou.

„Mám být upřímný? Vůbec mě nemrzí, že ho v nominaci nemůžu mít,“ řekl Vůjtek ironicky a přítomné novináře rozesmál. Není se čemu divit, Réway umí zahrát výborný hokej, jinak je ale brán za problematického hráče.

V nominaci na Karjalu je 5 nováčků, vrací se Olesz či Kvapil
Video se připravuje ...

Několikrát vytočil i samotného Vůjtka, například letos před světovým šampionátem, když nepřišel v Bratislavě včas na reprezentační sraz a trenéry o svém zpoždění neinformoval.

Na tiskovce se ale pochopitelně nemluvilo jen o Réwayovi, ale hlavně o českém týmu. A tak si Vůjtek s úsměvem rýpl také do mladých hráčů z Čech. Jeden z nich podle něj přišel o nominaci na Karjalu kvůli zranění, jenže jeho jméno úzkostlivě tajil.

„Neřeknu vám ho. Ten hráč by si pak mohl myslet, že už je reprezentant, i když jim ještě není. Víte, jak to dneska s těmi mladými chodí,“ rozesmál sál podruhé Vůjtek a vysvětlil, proč mladíků nemohlo být v nominaci na Karjalu víc.

„Tyhle turnaje jsou kvalitní, musíme postavit kvalitní mužstvo. Mladí nejsou záruka úspěchu a jezdit na turnaje s tím, že se sice nezíská ani bod, ale budeme mít mladý tým, to podle mě není to pravé,“ řekl Vůjtek, z jehož slov je patrné, že chce s českým týmem hlavně vyhrávat.



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud