Matěj Hejda
18. května 2016 • 04:30

Český soupeř pro čtvrtfinále: Talent v útoku, kapitán rváč i kluci z univerzit

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na zlato z mistrovství světa čekají Američané dlouhých 56let. Na cestě za nejcennějším kovem se jim ve čtvrtfinále postaví český tým. Američané letos na šampionátu ve svém středu ale velké hvězdy nemají. Navíc na turnaji zatím oslnivou formou příliš neoplývají. Přesto český tým ve čtvrtfinále rozhodně snadné utkání nečeká. iSport.cz pro vás zmapoval největší zbraně výběru trenéra Johna Hynese.



Brankáři:

Vyrovnaná dvojice! Keith Kinkaid a Mike Condon. Oba mladí brankáři jsou v podobné situaci jako na české straně dvojice Pavel Francouz a Dominik Furch . Ani jeden dopředu neví, kdo bude v následujícím utkání chytat. V brance se pravidelně střídají, a tak není příliš jasné, kdo ve čtvrtfinále nastoupí proti českému týmu. V rozhodujícím utkání se Slováky dostal přednost šestadvacetiletý Kinkaid. Brankář Montrealu Canadiens Mike Condon zas na šampionátu odchytal o jedno utkání víc.

Obránci:

V obraně amerického výběru příliš hvězd nehledejte. Nejproduktivnějším bekem Američanů je teprve třiadvacetiletý zadák Arizony Connor Murphy. Ten má na turnaji za úkol řídit přesilovou hru českého soupeře. Značně mu sekunduje Noah Hanifin. Teprve devatenáctiletý obránce Caroliny je velkým příslibem americké hokejové školy. Urostlý zadák si v premiérové sezoně v NHL připsal slušných 21 bodů a je jednou z budoucích hvězd NHL.

Nelze opomenout ani Jakea McCabea a Chrise Widemana. Zvláště druhý jmenovaný by svým skvělým bruslením mohl dělat velké problémy české obraně.

Na program čtvrtfinále MS se podívejte ZDE>>

Útočníci:

Pozor na první útok! Největší ofenzivní hvězdy Američanů lze hledat zcela logicky právě tam. Dylan Larkin z Detroitu v letošní sezoně ukázal, že patří k nejrychlejším hráčům světa. Supertalentovaný Auston Matthews na centru je s největší pravděpodobností jednička letošního draftu NHL a na závěr Nick Foligno. Hráč, jenž v předcházející sezoně v NHL nasbíral úctyhodných 73 bodů.

Američany během turnaje navíc posílil dobře hrající Brock Nelson z Islanders, jenž na loňském turnaji v Praze přihrával na první gól proti českému týmu v zápase o bronz. Kapitánem amerického výběru je rváč z Edmontonu Matt Hendricks. Ani ten na loňském šampionátu nechyběl. V neposlední řadě si svěřenci trenéra Vůjtka musí dát bacha na útočnou řadu mladíků z michaganské univerzity Tyler Motte - JT Compher - Kyle Connor!

VIDEO: Podívejte se sestřih utkání USA - Slovensko

Více o mistrovství světa v Rusku čtěte zde >>>

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud