Adam Sušovský
17. května 2016 • 15:00

Všechno nejlepší, pane Vůjtku! Moskva gratulovala českému trenérovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | V Rusku je persona, osobnost. Trenér hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek má obrovský respekt u fanoušků i novinářů. A Rusové na něj nezapomněli ani dnes. Během zápasu se Švýcarskem mu celá aréna aplaudovala k dnešním 69. narozeninám, po něm mu tleskal i zaplněný sál novinářů. Dárek český trenér dostal ten nejkrásnější: Češi porazili Švýcary 5:4 a zajistili si prvenství v základní skupině mistrovství světa.



Zápas se hrál jen pár minut a celá aréna najednou začala burácet. Potlesk na otevřené scéně patřil Vladimíru Vůjtkovi , který je v Rusku velmi váženou hokejovou osobností. V průběhu zápasu se Švýcarskem hlasatelé připomněli, že český trenér právě dnes slaví své 69. narozeniny a popřáli mu v ruštině i angličtině vše nejlepší. A celá hala aplaudovala.

„To je ten paradox, a já si toho nevšiml,“ smál se po zápase oslavenec. „Byl jsem tak zabraný do hry, že jsem diváky vůbec nevnímal. Řekli mi to až o přestávce v kabině. Ale je to od nich pěkné, děkuji,“ řekl Vladimír Vůjtek.

Po zápase mu gratulovali i hokejisté. „Chtěli jsme to vyhrát pro něj,“ hlásil brankář Pavel  Francouz , zatímco Michal Birner , rychle přemýšlel o dárku. „Asi mu budu muset jít něco koupit, jestli chci zůstat na přesilovce,“ smál se liberecký útočník.

„Každé vítězství nás těší, tohle o to víc, že je to v den trenérových narozenin,“ cenil si vydřeného švýcarského skalpu i Michal Jordán . Vůjtkovi pak přáli na tiskové konferenci dokonce i ruští novináři.

„Nejlepší dárek je to vítězství a to, že jsme vyhráli skupinu. To je taky dost důležité,“ potěšilo ale nejvíc českého trenéra.

Více o mistrovství světa v Rusku čtěte ZDE >>>

Denis Hollenstein otevřel skóre utkání
Denis Hollenstein otevřel skóre utkání

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud