4. května 2017 • 16:03

Nominace Bělorusko na MS: Bratři Kosticynové, z NHL nikdo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bratři Andrej a Sergej Kosticynové, kteří mají bohaté zkušenosti z NHL, opět nechybí v běloruské nominaci na hokejové mistrovství světa. V uplynulé sezoně Bělorusové v nejlepší lize světa žádného zástupce neměli, protože útočník Michal Grabovskij z New York Islanders vynechal kvůli otřesu mozku celý ročník.



Dvaatřicetiletý Andrej Kosticyn, který hraje KHL za Soči, má na kontě v NHL za Montreal a Nashville 398 zápasů a 222 bodů za 103 branek a 119 asistencí. V play off nasbíral ve 49 duelech 23 bodů (14+9). O dva roky mladší Sergej, nynější hráč Dinama Minsk, za stejné kluby sehrál v základní části 353 zápasů a připsal si 176 bodů (67+109). V play off přidal ve 40 duelech čtyři trefy a 11 asistencí.

Zkušenost z NHL má i bek Dmitrij Korobov rovněž z Dinama Minsk, který v ročníku 2013/14 nastoupil třikrát za Tampu Bay. V současné době působí v zámoří z výběru kanadského kouče Davea Lewise pouze bek ?leg Jevenko hrající na farmě Columbusu v Clevelandu v nižší AHL.

V týmu je 17 hráčů z Kontinentální ligy, z nichž 15 hájí barvy Dinama Minsk, dalších šest je z domácí běloruské ligy a útočník Charles Linglet hraje v Německu za Eisbären Berlín.

Linglet je stejně jako brankář Kevin Lalande rodákem z Kanady, který získal běloruské občanství. Třicetiletý Lalande bude chytat na MS v běloruském dresu už počtvrté, o čtyři roky starší Linglet se představí podruhé.

V přípravě Bělorusové sehráli osm zápasů v Euro Hockey Challenge. Představili se v Daugavpilsu proti Lotyšsku (0:1 a 3:0), ve Žlobinu a Bobrujsku proti Německu (3:1 a 1:2), v Grodnu proti Švédsku (1:4 a 1:5) a v Bordeaux proti Francii (1:3 a 4:1).

Do MS vstoupí v pátek v 16:15 zápasem s Finy, o den později ve stejný čas nastoupí proti ČR. Pak ve skupině B v Paříži odehrají duely s Kanadou, Švýcarskem, Francií, Slovinskem a Norskem.

Nominace běloruské reprezentace na MS v Německu a Francii

Brankáři: Kevin Lalande, Michail Karnauchov (oba Dinamo Minsk/KHL), Vitalij Trus (Něman Grodno),

Obránci: Kristian Chenkel, Roman Graborenko, Dmitrij Korobov, Jevgenij Lisovec, Ilja Šinkevič (všichni Dinamo Minsk/KHL), Pavel Vorobej (Dinamo-Molodechno), Vladimir Denisov (Čeljabinsk/KHL), Oleg Jevenko (Cleveland/AHL),

Útočníci: Sergej Drozd, Danila Karaban, Jevgenij Kovyršin, Sergej Kosticyn, Alexandr Kulakov, Alexandr Pavlovič, Andrej Stas, Arťom Volkov (všichni Dinamo Minsk/KHL), Arťom Děmkov (Soligorsk), Alexandr Kogalev (Junosť Minsk), Michail Stefanovič (Něman Grodno), Jegor Šarangovič (Bělorusko '20'), Andrej Kosticyn (Soči/KHL), Charles Linglet (Eisbären Berlín/Něm.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud