22. května 2017 • 15:19

Mladík neuspěl a Kanada padla. Je to na nic, zoufal si Marner

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo letos pozorně sledoval výkony Toronta, dvacetiletý Mitch Marner ho musel uchvátit. V hlavumotajících kličkách a energických parádách pokračoval i na mistrovství světa, ale věčně rozesmátý smíšek předvedl i grimasu, která u něj snad za celý rok k vidění nebyla. Po finálové prohře Kanady se Švédskem 1:2 po samostatných nájezdech byl hodně zklamaný,



I když to ještě není ani dvacet dní od chvíle, co přestal Marner být teenagerem, prostoru dostal v kanadském dresu dost. Válel vedle Nathana MacKinnona, který prohlásil, že by si ho v NHL nejraději vzal k sobě do Colorada, rozdával puky v přesilovkách a nakonec ze z něj stal sedmý nejproduktivnější muž turnaje.

I to byl určitě jeden z důvodů, proč na něj kouč Jon Cooper ukázal v závěrečných nájezdech, navíc přesně ve chvíli, kdy už bylo třeba proměnit, jinak bude konec. Rodák z Ontaria proti Henriku Lundqvistovi zvolil střelu na vyrážečku, ale na mazáka si nepřišel.

„Nájezdy jsou o tom, že člověk musí vystřelil a uspět, jinak je to pryč. Lundqvist je světový brankář a přečetl mi to, tak to chodí," vykládal mladík zkroušeně v pozápasovém rozhovoru pro TSN.

V neděli večer to přece jen byl trochu netradiční pohled, protože kam poslední roky hokejová Kanada vkročila, tam se vítězilo. Najednou hráči v červených dresech stáli na straně poražených a na krku se jim leskly stříbrné medaile. Pro ně "jen" stříbrné medaile...

„Je to na nic, hlavně po takovém zápase, který jsme odehráli proti Rusům," kroutil hlavou vítěz juniorské OHL z roku 2016 a připomněl obrat, který jeho partu dostal do finále.

Tam rozhodně Kanada nebyla tím slabším článkem, dokonce měla i větší gólové šance, ale stála proti skutečně silném soupeři. A o všem rozhodla penaltová loterie. „Tak to chodí, teď už s tím nic nenaděláme. Hráli jsme přesně to, co jsme chtěli, ale výsledek prostě neklapnul," dodal.

VIDEO: Sestřih finálového zápasu

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 5. • 20:45
Kanada
Kanada
1:2
ONLINE
21. května
20:45
Švédsko
Švédsko
Góly

Domácí: 41:58. R. O'Reilly

Hosté: 39:39. Hedman, 80:00. Bäckström

Sestavy

Domácí: Pickard (Ch. Johnson) – Parayko, Vlasic (A), Demers, de Haan, Morrissey, Matheson, Lee – MacKinnon, Skinner, Scheifele – Simmonds, Giroux (C), R. O'Reilly (A) – Duchene, Couturier, Killorn – Konecny, Marner, Point – B. Schenn.

Hosté: Lundqvist (Fasth) – Strålman, Hedman (A), Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler, Holm – E. Lindholm, V. Rask, Landeskog (A) – Lindberg, Bäckström, W. Nylander – Everberg, Nordström, W. Karlsson – J. Lundqvist (C), Eriksson Ek, Krüger – Söderberg.

Rozhodčí

Antonín Jeřábek (CZE), Daniel Stricker (SUI) – Alexander Otmachov (RUS), Sakari Suominen (FIN)

Stadion

LANXESS arena, Kolín nad Rýnem (kapacita: 18 537 míst)

Návštěva

17 363 (94 % celkové kapacity) diváků

Ocenění na MS ovládl švédský útočník William Nylander (vpravo)
Ocenění na MS ovládl švédský útočník William Nylander (vpravo)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud