Pavel Bárta
1. března 2018 • 04:59

Češi, odvažte se! Na MS mají jet mladší hráči i střelci bez zábran

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martin Erat a Ondřej Němec odpískali konec reprezentační kariéry. Po zklamáních, jaké zažil český tým na olympiádě v Koreji, to bývá celkem obvyklé. Ale národní celek beztak potřebuje posilující infuzi mladé mízy. Ví to naštěstí i trenér Josef Jandač. „Musíme vybrat mladší tým, energické mužstvo, které by zvládlo zátěž, jaká nás na mistrovství světa čeká,“ naznačil po návratu. Nejde jen o nejbližší šampionát, ale o něj tu jde v první řadě. Jak může vypadat česká sestava na mistrovství světa?



Šňůra neúspěchů už je dlouhá skoro jak Öresundský most, který spojuje dějiště příštího mistrovství světa Kodaň se švédským Malmö. Poslední medaili na velkém turnaji získali Češi před šesti lety v Helsinkách, kde skončili třetí.

Od olympijského bronzu v Turíně uplynulo dvanáct let, i když mužstvo nabité hvězdami pasovali na zlato. Tentokrát byla při absenci hráčů NHL šance na medaili větší než jindy. Ale stejně nic. Situace si žádá změnu, osvěžení, nový náboj. Takže otevřít okna dokořán a trochu se rozhýbat. Nevaž se, odvaž se.

„Když si vezmu zpět turnaje, kdy jsme postoupili přes čtvrtfinále, tak jsme pak nedali ani gól. Dvacítky taky postoupily a taky se to nedotáhlo. Pokaždé je to jiný tým, jiná situace, ale výsledek je podobný,“ uznal trenér Josef Jandač. Seniorský tým až do boje o bronz s Kanadou na olympiádě v Koreji (4:6) v předešlých pěti zápasech v semifinále nebo o třetí místo ani jednou neskóroval.

Možnosti z NHLFoto Sport

Jedno z hlavních zadání je tedy jasné. Kostra mužstva by se měla stavět na hráčích, kteří se nebojí, nenechají se až příliš svazovat opatrností hokejových profesorů a námitkami údajně pokročilých analytiků. I proto umějí dávat góly.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud