6. května 2018 • 05:00

Máme McNečase, jásal Kaut z tribuny. Mladá hvězda ale bude chybět

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První zápas na mistrovství světa, první gól za reprezentaci. Útočník Martin Nečas ukázal, jak velký poklad v něm český hokej má, když deset sekund před koncem třetí třetiny odvrátil v Kodani porážku se Slováky. Zápas pro něj ale skončil bolestivě po nárazu na mantinel v prodloužení. Jeho start v dnešním utkání se Švédskem je podle trenéra Josefa Jandače vyloučený.



Byl to nejemotivnější moment prvního českého vystoupení na šampionátu. Už to vypadalo, že Češi půjdou do náročné série zápasů se Švédskem, Švýcarskem a Ruskem bez bodového zisku. Pak se po ledě rozjel Martin Nečas a prostřelil pod rukou klubového spoluhráče Marka Čiliaka – 2:2. Češi pak dokonali obrat v prodloužení a zvítězili 3:2.

„Výborně vystřelil a padlo to tam. Byl to teploměr,“ chválil ho hokejovým žargonem Dominik Kubalík , další z úspěšných českých střelců.

Unešený byl z Nečasova vyrovnání také další mladý útočník Martin Kaut, který se nevešel do české sestavy. „A že jsme nechali českýho McDavida v Česku? Nemyslím si… McNečas srovnával na 2:2. #goodjob #bezsrdickatonepujde,“ srovnával Twitteru osmnáctiletý hráč Pardubic Nečase s největší kanadskou hvězdou na turnaji Connorem McDavidem.

Pro Nečase ale nekončil zápas dobře. Hned na konci první minuty prodloužení se ocitl v další velké šanci, ale po kontaktu s Čiliakem ztratil rovnováhu a ve velké rychlosti naletěl na mantinel. Hned se přerušila hra, Čiliak spěchal na pomoc, Nečasovo tělo leželo bezvládně na ledě. Dobrou zprávou bylo, že Nečas byl schopen z ledu odjet po svých.

Jak byl náraz vážný? „Zítra to stoprocentně nebude a uvidíme, jak dál. Mám obavy, že to nebude jen pro zítřek," vyjádřil obavy trenér Josef Jandač .

Góly

Domácí: 21:04. D. Kubalík, 59:50. Nečas, 62:09. Jaškin

Hosté: 07:33. Krištof, 25:29. Sekera

Sestavy

Domácí: Francouz (Rittich) – Gudas (A), Jordán, D. Sklenička, Moravčík, Polášek, Šulák, Hronek – Hyka, Faksa, Červenka (C) – Nestrašil, Nečas, Jaškin – Řepík, Plekanec (A), D. Kubalík – Chytil, Horák, R. Kousal.

Hosté: Čiliak (Rybár) – Čajkovský, Sekera (C), Graňák (A), Ďaloga, Jaroš, Jánošík, Fehérváry – Nagy (A), Krištof, Jurčo – Haščák, J. Mikúš, Bakoš – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Skalický.

Rozhodčí

Kaukokari (FIN), Mayer (USA) – Malmqvist (SWE), McCrank (CAN)

Stadion

Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst)

Návštěva

12 490 diváků

Hynek o zápase se Slováky: Vyrovnání jsme si zasloužili, se Švédy to bude ještě o level výš
Video se připravuje ...

FAKTA MS: jde se na Švédy! Jágr chválí mladé, ale věří i Červenkovi s Plekancem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud