Vladimír Vůjtek
5. května 2018 • 23:19

Nečas v koncovce proti Slovensku ukázal, že je velký hráč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

První zápas českého týmu na mistrovství světa proti Slovensku (3:2 v prodloužení) mi živě připomněl šampionát z roku 2014 v Minsku. Tehdy jsem trénoval Slovensko, také jsme vedli 2:1, celkem jsme kontrolovali hru a dvě minuty před koncem jsme dostali gól takový trošku náhodný a prohráli prodloužení. Takže kopie, i když teď přišel vyrovnávací český gól ještě později.



Tehdy vyrovnával Jaromír Jágr. Puk šel od tyčky do brusle brankáře a do branky, trošku kuriózní gól. Teď pro změnu vyrovnával mladý Nečas. Talent. Je vidět, že umí koncovky. Byl schopný to rozhodnout, je to velký hráč. Měl tam i šanci v prodloužení, kdy se pak rozbil na mantinelu. Taky gólovka.

Na vyrovnání už to přitom nevypadalo. Slováci byli v naší třetině, kdyby dobře zakryli střední pásmo, nemohli gól dostat. Nečas se ale krásně uvolnil a taky to bylo trochu šťastná střela. Dobrý zápas, v tempu, měli jsme trochu optickou převahu, ale nebylo to až tak suverénní z naší strany. Vyrovnání devět vteřin před koncem je i trošku o štěstí. Nehledě na to, že Cingel střílel do prázdné.

Slovensko hrálo to, co jsem čekal. Bojovný výkon, vyšly jim dvě přesilovky, od toho se odrazili. Byli ve vedení, hráli na udržení výsledku a hráli to dobře. Trefit Cingel prázdnou, vyhráli by. Tam jsme měli trošku štěstí. Ale jak jsem řekl, opticky jsme byli přece jen o něco lepší.

Uvidíme, co dál. Po prvním zápase se dá jen těžko odhadovat. Proti Švédům teď můžeme spíš jen překvapit, jsou jedním z favoritů turnaje. A Slováci se Švýcary už musí, jinak už by se dostali pod tlak.

Čeští a slovenští fanoušci obsadili Kodaň. Podívejte se, jak se fandí na MS
Video se připravuje ...

Autor vyrovnávací trefy proti Slovensku Martin Nečas narazil ošklivě do mantinelu. Po pádu na led k němu okamžitě přispěchal brankář Marek Čiliak, parťák z Komety Brno
Autor vyrovnávací trefy proti Slovensku Martin Nečas narazil ošklivě do mantinelu. Po pádu na led k němu okamžitě přispěchal brankář Marek Čiliak, parťák z Komety Brno

FAKTA MS: Jandač má v Dánsku nejmladší tým od šampionátu v roce 1996
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud