7. května 2018 • 12:42

Druhý zápas Slováků? Totální kolaps, sepsuli doma Ramsayho tým

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva zápasy a jediný bod, to je bilance hokejistů Slovenska po bitvách s Českem a Švýcarskem na mistrovství světa. Alpský soupeř navíc tým trenéra Craiga Ramsayho přehrál a nenechal si vstřelit ani gól. Kanadský kouč tak byl po porážce 0:2 v celkem špatné náladě. „Z nějakého důvodu jsme nebyli připravení na zápas a jen jsme se na ně dívali, jak bruslí," řekl sedmašedesátiletý stratég.



Proti partě Josefa Jandače působil slovenský tým v sobotu úplně jinak než o den později proti Švýcarsku. Hráči vypadali čerstvě, proti rivalovi nechyběla motivace a chuť do hry a výkon byl celkově kompaktní.

V neděli to tak nevypadalo ani trochu. V první třetině bylo na ledě jen jedno mužstvo a když Švýcaři ve vlastním oslabení ve 21. minutě zvýšili na 2:0, tým Slovenska už nedokázal sesbírat síly a soupeři se postavit.

„Totální kolaps," píše v komentáři na serveru pravda.sk redaktor Michal Mašľany. „Švýcaři po skvělé první třetině už pak jen využili příležitost a bylo. Slovenským hokejistům už delší dobu chybí tvořivost a šikovnost v útoku a jen snahou a defenzivou se nedá pravidelně vítězit," pokračoval.

V obranné činnosti navíc zaválel i tým, který byl nakonec vítězný. Dobře blokoval střely, hrál chytře a opřel se o zkušeného Reto Berru v kleci. „Navíc si vezměte, že k tomu jsme neútočili a hráli zakřiknutě," pokračoval pro šport.sk Ramsay a žurnalistům vysvětloval, že tohle rozhodně není styl, kterým chce, aby se jeho mužstvo na ledě prezentovalo.

Hráči mluvili stejně, štval je vlastní výkon, který hojně nazývali ustrašeným, ale ještě více to, jak je švýcarský sok dokázal snadno přehrát.

„Věděli jsme, že budou dobře bruslit a napadat a že budou rychlí a nepříjemní. Přesto jsme všechno dělali přesně naopak," kroutil hlavou naposledy obránce Sparty Marek Ďaloga. „V první třetině byli jasně lepší a pak už se z toho špatně dostávalo. Všude jsme byli o krok pomaleji," mrzelo zkušeného devětadvacetiletého obránce.

„Zápas byl hratelný, ale my jsme se trápili a vypracovali jsme si velmi málo šancí," pokračoval útočník Juraj Mikúš.

Slovenský tým teď čeká den volna a v úterý bude následovat boj s trpaslíkem z Rakouska. Tam už je nutné brát všechny body.

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B
1. Švédsko 7 6 1 0 0 31:9 20
2. Rusko 7 5 0 1 1 32:10 16
3. Česko 7 3 3 0 1 27:15 15
4. Švýcarsko 7 3 1 1 2 25:19 12
5. Slovensko 7 3 0 2 2 19:20 11
6. Francie 7 2 0 0 5 13:29 6
7. Rakousko 7 1 0 1 5 13:30 4
8. Bělorusko 7 0 0 0 7 8:36 0

Švýcarští hokejisté se radují z gólu, Slovák Tomáš Jurčo naopak smutní
Švýcarští hokejisté se radují z gólu, Slovák Tomáš Jurčo naopak smutní

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud