6. května 2018 • 22:27

Slovensko - Švýcarsko 0:2. Poražení tentokrát bez bodů, rozhodl Scherwey

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den po nešťastné porážce s Českem si Slovensko připsalo už druhou prohru na mistrovství světa v Dánsku, když v důležitém utkání skupiny A nestačilo v Kodani na Švýcarsko. To rozhodlo o svém triumfu 2:0 v první polovině zápasu, kdy skórovali Tristan Scherwey a Mirco Müller. Švýcaři se tak posunuli s pěti body na třetí místo tabulky a už v úterý budou příštím soupeřem českého týmu.



Oba týmy odehrály své vstupní zápasy do turnaje v sobotu, Švýcaři však měli o pár hodin více času na regeneraci a možná i proto byli v úvodu aktivnější. Brankář Čiliak ale stejně jako proti Česku chytal výtečně. Přesto kapituloval jako první, ve 12. minutě jej překonal Scherwey, který tečoval Diazovu střelu od modré čáry.

"Nebyli jsme na zápas připraveni, nebruslili jsme a bez toho to nejde. Na to, že jsme hráli včera, se nemůžeme vymlouvat. Všichni víme, o co a jak se hraje," uvedl kapitán Slovenska Andrej Sekera pro Českou televizi.

Na začátku druhé třetiny Švýcaři zvýšili, poté co se prosadili dokonce v oslabení. Slováci špatně obsadili hráče a Scherwey našel zcela volného Müllera, který nezaváhal.

Švýcaři se radují z gólu proti Slovensku
Švýcaři se radují z gólu proti Slovensku

A o tři minuty mohlo být pro Čiliaka a spol. ještě hůře. Diaz opět dotlačil puk za brankovou čáru, ale rozhodčí předtím chybně předčasně přerušil hru. Slováci poté přežili téměř minutové dvojnásobné oslabení a snížit mohli Nagy či Skalický, Berra ale předvedl dva skvělé zákroky.

Gólman Anaheimu nakonec čisté konto udržel a připsal si celkem 25 zákroků. Zatímco Švýcarsko, které bude v úterý večer třetím soupeřem českého výběru na šampionátu, oslavilo na turnaji druhé vítězství, Slováci podruhé prohráli.

"Nehráli jsme dobře. Teď se musíme vzchopit, vytáhnout si nohy ze zadku a hrát lépe. V pondělí si oddechneme a v úterý už musíme vyhrát," řekl brankář Marek Čiliak, který si v zápase připsal 24 zákroků. Dalším soupeřem Slováků bude Rakousko.

Góly

Domácí:

Hosté: 11:06. Scherwey, 20:22. Müller

Sestavy

Domácí: Čiliak (Rybár) – Čajkovský, Sekera (C), Graňák (A), Ďaloga, Jaroš, Jánošík, Fehérváry – Nagy (A), Krištof, Jurčo – Haščák, J. Mikúš, Bakoš – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Skalický.

Hosté: Berra (Genoni) – Müller, Diaz (C), Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi – Hofmann, Corvi, Niederreiter (A) – S. Moser, Vermin, Riat – Scherwey, Haas, Rod – Schäppi (A), Baltisberger.

Rozhodčí

Gouin (CAN), Hribik (CZE) – Lazarev (RUS), Malmqvist (SWE)

Stadion

Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst)

Návštěva

10 915 diváků

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B
1. Švédsko 7 6 1 0 0 31:9 20
2. Rusko 7 5 0 1 1 32:10 16
3. Česko 7 3 3 0 1 27:15 15
4. Švýcarsko 7 3 1 1 2 25:19 12
5. Slovensko 7 3 0 2 2 19:20 11
6. Francie 7 2 0 0 5 13:29 6
7. Rakousko 7 1 0 1 5 13:30 4
8. Bělorusko 7 0 0 0 7 8:36 0

FAKTA MS: Mladý český tým na MS baví! Bednář je ze zelenáčů nadšený
Video se připravuje ...

Hynek o zápase se Slováky: Vyrovnání jsme si zasloužili, se Švédy to bude ještě o level výš
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud