8. května 2018 • 04:40

Jak bydlí Češi na MS: luxusní hotel s lesem i obřím solárním panelem

Autor: Václav Baumann
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blíže do arény to čeští hokejisté snad mít nemůžou. Na světovém šampionátu v Dánsku, na kterém je v úterý čeká třetí duel ve skupině A proti Švýcarsku (hraje se od 20.15), na halu shlížejí přímo z hotelu! Podívejte se do galerie, jak Češi bydlí na MS >>



Vyjít z pokoje, sjet výtahem do přízemí, urazit 300 metrů po svých… A už jsou na stadionu! Česká reprezentace (stejně jako většina týmů hrajících v kodaňské skupině A) si užívá luxusní bydlení v hotelu Crowne Plaza, čnícím přímo nad zimákem, v němž se za necelá dva týdny svedou bitvy o medaile.

Mimochodem, hotel vystavěný v letech 2007 až 2009 proslul tím, že si veškerou energii vyrábí z obnovitelných zdrojů. Přímo do fasády je instalován největší solární panel v severní Evropě.

Vstupní hala hotelu je plná zeleně
Vstupní hala hotelu je plná zeleně

„Když to srovnám třeba s Moskvou v roce 2016, kde jsme dojížděli minimálně půl hodiny, tak je tohle úplně ideální,“ libuje si brankářská jednička Pavel Francouz. A radost mají i fanoušci.

Místo aby okolo nich projel jen autobus s hráči mířící do útrob arény, mohou všechny hokejisty naživo spatřit, jak si to špacírují přímo na zápas. V samotné Royal Areně je to ale pro český tým jiná písnička.

Na pohodu z hotelu rychle zapomněli, když zjistili, že jim byla přidělena jedna z nejmenších kabin. „Je to hodně poslepované, protože se tam musí narvat hned osm týmů,“ krčí rameny Francouz, jenž podobně stísněné podmínky zažil naposledy snad jako mládežník.

„Ta hala je spíš než na hokej na nějaké koncerty. Máme festivalové podmínky. Ale na druhou stranu nás tohle může jen stmelit!“ věří Francouz.

Fischer o Pastrňákovi a Krejčím: Reprezentovat chtějí, přijmeme je s otevřenou náručí
Video se připravuje ...

Vykání? To už je v kabině vyřešené, směje se Gudas
Video se připravuje ...

FAKTA MS: Mladý český tým na MS baví! Bednář je ze zelenáčů nadšený
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud