8. května 2018 • 23:30

Pastrňák s Krejčím prošli prohlídkou! Hvězdné posily míří na MS

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejovou reprezentaci posílí na mistrovství světa v Kodani útočníci David Krejčí a David Pastrňák z Bostonu. Po dnešním zápase národního týmu proti Švýcarsku trenér Josef Jandač potvrdil, že oba prošli výstupní lékařskou prohlídkou a jejich příjezdu do dějiště šampionátu nic nebrání.



"Přijedou," potvrdil Jandač , přestože podle původních zprávy měli mít oba výstupní prohlídky až ve středu. Zároveň vysvětlil, proč už soupisku rozšířil na pozici osmého obránce Jakub Krejčík . "Čekali jsme na stav (zraněného) Nečase a na Boston. Tím, že kluci přijedou, jsme se rozhodli na nic nečekat."

Stavitelé národního týmu se snažili k Pastrňákovi a Krejčímu získat ještě ofenzivní eso Jakuba Voráčka z Philadelphie, který se původně omluvil. "Byli jsme ještě v nějakém kontaktu s Kubou Voráčkem, protože jsme chtěli postavit první lajnu s ním, Pastrňákem a Krejčím. Kuba ale nakonec říkal, že ne," vysvětlil Jandač, že byla ve hře soupiska s 15 útočníky a sedmi beky.

FAKTA MS: Francouz kouzlil v zápase se Švýcary, chválil ho i Petr Čech
Video se připravuje ...

Hvězdy Bruins tak zaplní poslední dvě volná místa na české soupisce určená pro hráče v poli. Je tak jasné, že se na turnaji nepředstaví forvardi Robin Hanzl, Martin Kaut a David Šťastný, kteří se až dosud s týmem v dánské metropoli připravovali.

Jednadvacetiletý Pastrňák, který je třetí v produktivitě play off NHL s 20 body z 12 utkání, může navázat na účasti na minulých dvou mistrovství světa i na Světovém poháru v roce 2016 v Torontu.

O jedenáct let starší Krejčí naposledy reprezentoval na olympijských hrách v Soči 2014. Pod pěti kruhy hrál i o čtyři roky dříve ve Vancouveru a na MS se představil dosud jen v letech 2008 a 2012, přičemž před šesti roky získal bronz.

Před dnešním zápasem trenérský štáb v čele s Jandačem na soupisku doplnil právě Krejčíka, který již zasáhl do duelu. Na zapsání tak bude čekat už jen třetí brankář Dominik Hrachovina.

Čeští hokejisté si zakopali před fanoušky, míč lovili i na střeše
Video se připravuje ...

Michal Řepík právě jako jediný hráč překonal v nájezdech brankáře soupeře
Michal Řepík právě jako jediný hráč překonal v nájezdech brankáře soupeře

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud