Pavel Bárta
9. května 2018 • 00:16

Češi přežili infarkt. Dva body, ale aspoň, že je máme, řekl Nečas

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KODANĚ | Celkem 26 trestných minut, chycené trestné střílení, dotažený dvoubrankový odskok soupeře a nakonec nájezdy. A dva získané body. Je vlastně malý zázrak, že český tým v divoké noční bitvě se Švýcarskem urval nakonec dva body za výhru nad Švýcarskem 5:4 po penaltovém rozstřelu. „Aspoň, že máme je. Škoda, že jsme to nedotáhli dřív, ale ještě, že jsme vyhráli,“ připomněl Martin Nečas.



„Byl to docela bláznivý zápas,“ přiznal 19letý centr třetího českého útoku, který se do sestavy vrátil poté, co kvůli zranění z úvodního duelu vynechal předchozí utkání proti Švédsku. V 17. minutě přihrával při přesilovce na první český gól Dominiku Kubalíkovi.

Naopak český tým za fauly pykal celkem třikrát. „To bylo špatné. Pak jsme to doháněli při hře pět na pět a vždycky jsme jim to zase dali zpátky. Aspoň, že to dopadlo takhle a že máme ty dva body,“ pokračoval Nečas, který nechtěl věřit, že jen za fauly vysokou holí dostal český celek dvanáct minut trestů. „Cože? Dvanáct minut za vysokou hůl? Tak to je dost a ještě k tomu jsme hráli v šesti. To jsou zbytečné věci. Hůl vyletí, stane se. Ale v oslabení jsme dostali tři góly.“

FAKTA MS: Francouz kouzlil v zápase se Švýcary, chválil ho i Petr Čech
Video se připravuje ...

Tým dvakrát ztrácel o dva góly, náskok soupeře však nakonec dotáhnul. Po čtvrté inkasované brance trenér Josef Jandač dost důrazně promlouval k hráčům na střídačce. Hlavně se snažil nabádat hráče, aby se nenechali vylučovat. „Ty góly nás hodně srážely. Bere to síly těm, co hrají oslabení, a ti, co ne, zase nebyli v tempu. Tohle musíme zlepšit, ale už si to říkáme třetí zápas... Vždycky jsme jim to vrátili rychle zpátky, což bylo dobré. V pět na pět jsme byli lepší, ale škoda, že jsme to nedotáhli ještě v normální hrací době a za tři body. Ale aspoň že máme tu výhru,“ řekl Nečas.

Závěr nebyl pro slabší povahy. Český tým přežil infarkt. ubránil čtyřminutové oslabení po Faksově trestu, Pavel Francouz chytil Joelu Verminovi trestné střílení. V prodloužení naopak nevyužil přesilovku Jandačův soubor. Přišly nájezdy, ve kterých se trefil Michal Řepík. Jako jediný. „Led je hrozný, snažili jsme se vystřelit. Řepa naštěstí proměnil výborně a Francík to vychytal,“ dodal Martin Nečas.

Čeští hokejisté si zakopali před fanoušky, míč lovili i na střeše
Video se připravuje ...

Michal Řepík právě jako jediný hráč překonal v nájezdech brankáře soupeře
Michal Řepík právě jako jediný hráč překonal v nájezdech brankáře soupeře

Góly

Domácí: 16:21. D. Kubalík, 24:09. Moravčík, 27:43. Jaškin, 34:26. Řepík, . Řepík

Hosté: 11:13. Niederreiter, 20:47. Hofmann, 22:07. S. Moser, 27:21. Niederreiter

Sestavy

Domácí: Francouz (Rittich) – Gudas, Moravčík, Hronek, Šulák, D. Sklenička, Jordán, Polášek, J. Krejčík – Řepík, Plekanec, D. Kubalík – Hyka, Faksa, Červenka – Nestrašil, Nečas, Jaškin – Chytil, Horák, R. Kousal.

Hosté: Genoni (Berra) – Müller, Diaz, Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi – Andrighetto, Corvi, Niederreiter – Hofmann, Haas, Baltisberger – S. Moser, Vermin, Riat – Scherwey, Schäppi, Rod.

Rozhodčí

Gofman (RUS), Reneau (USA) – Goljak (BLR), Lazarev (RUS)

Stadion

Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud