17. května 2018 • 21:35

Zklamaný Krejčí: Moc jsem věřil v úspěch. Prohra bude dlouho mrzet

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mužstvo posílil v průběhu turnaje, touha uspět byla ale i tak nezměrná. Útočník David Krejčí věřil, že české hokejové reprezentaci dokáže na mistrovství světa v Dánsku pomoct k úspěchu. Druhou medaili po bronzu ze šampionátu v roce 2012 do své sbírky však nepřidá. Ani hvězda Boston Bruins nedokázala národnímu týmu na turnaji v Dánsku pomoci ukončit čekání na další cenný kov a musel strpět porážku 2:3 od Američanů. 



"Samozřejmě, že to mrzí. Věděli jsme, že je to celé o jednom zápase. Připravili jsme se dobře, ale bohužel nám stejně utekl začátek," řekl Krejčí těsně po vyřazení a poukázal tak na nevydařenou první třetinu, kterou Češi prohráli 0:2.

"Trenéři pak udělali v naší hře pár změn a hned to šlo poznat. Hráli jsme na špičkách, ne na patách. Dokázali jsme se vrátit do zápasu. Bylo tam pár šancí, kdy jsme mohli dát na 3:2, ale bohužel to nepadlo," litoval Krejčí.

Místo obratu reprezentace potřetí inkasovala a Krejčí a spol. už nedokázali vyrovnat. "Pořád jsme byli v zápase, ukázali jsme obrovský charakter. Bojovali jsme až do konce, klukům se nedá nic vytknout. Stály proti sobě dva výborné týmy, jeden musel z kola ven. Prohrát takhle ve čtvrtfinále těsně o gól... To bude mrzet ještě hodně dlouho," řekl rodák ze Šternberku.

Opora Bostonu přiletěla společně s Davidem Pastrňákem poté, co Bruins vypadli v druhém kole play off NHL. V krátké době tak zažil druhé velké zklamání.

Duda a Říha o Pastrňákově útoku: Od začátku dobře poskládaný
Video se připravuje ...

"Obě porážky mě budou dlouho mrzet, moc se to ale srovnávat nedá. NHL je skvělá, ale nároďák je ještě něco jiného. Na NHL jsem jako malý nekoukal, nároďák byl můj největší sen. Teď to nevyšlo," uvedl Krejčí, který si dobře pamatuje úspěch z roku 2012. "Když jsme v Helsinkách uhráli bronz, byl to jeden z nejlepších pocitů v kariéře. Věřil jsem, že máme šanci i teď. Moc jsem věřil," přiznal vítěz Stanley Cupu 2011.

V klíčovém duelu turnaje se společně s Pastrňákem a Dmitrijem Jaškinem musel vypořádat se speciální "péčí" Američanů, kteří na jeho formaci pravidelně posílali na led útok vedený Dylanem Larkinem. "Věděli jsme, že na nás někoho pošlou. Není to ale nic nového. V NHL se hrají osobky často. I tak jsme si ale vytvořili dost šancí při hře pět na pět i v přesilovkách. Byli jsme připravení na cokoli," uvedl Krejčí.

I přes prohru ocenil výkony spoluhráčů, kteří v řadě případů startovali na první velké akci. "Kluci podali výborný výkon. Tohle čtvrtfinále hovoří samo za sebe. Po první třetině jsem viděl pořád tváře, které věřily, že to otočíme. To je proti takovému týmu charakter jak blázen. Mladí hráli výborně. To je do budoucna příjemné," řekl Krejčí, který se do národního týmu vrátil po čtyřech letech. "Když bude šance a trenéři budou mít zájem, opět přijedu," dodal.

Duda o Červenkovi: Nebyl gólovej a neměli chemii v týmu. Dávám to za vinu Pepovi Jandačovi
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Góly

Domácí: 10:36. P. Kane, 12:19. Atkinson, 46:58. P. Kane

Hosté: 24:56. Řepík, 30:55. Nečas

Sestavy

Domácí: Kinkaid (Darling) – Martinez, McAvoy, Butcher, C. Murphy (A), Pionk, Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane (C) – Atkinson, Bonino, J. Gaudreau – Kreider, D. Larkin (A), Lee – Coleman, D. Ryan, T. Thompson – Milano.

Hosté: Francouz (Rittich) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Polášek – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Řepík, Faksa, Červenka (C) – Hyka, Nečas, D. Kubalík – Horák, Plekanec (A), Chytil – R. Kousal.

Rozhodčí

Kaukokari (FIN), Kubuš (SVK) – McCrank (CAN), Suominen (FIN)

Stadion

Jyske Bank Boxen, Herning, Dánsko (kapacita: 10 800 míst)

Návštěva

4 846 diváků

Americký kapitán Patrick Kane byl nad síly českých hokejistů
Americký kapitán Patrick Kane byl nad síly českých hokejistů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud