Zdeněk Janda
21. května 2018 • 12:33

Kauza Červenka: oddaný reprezentant, který dráždí fanoušky. Proč?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepotřebujete žádnou sofistikovanou analýzu, abyste určili hráče, do kterého se nejvíce strefují fanoušci. Koho mají dlouhodobě jako terč a oběť svých nálad. Po šampionátu v Dánsku, na němž se střelecky trápil, to na sociálních sítích rezonuje ještě intenzivněji. Dvaatřicetiletý útočník Roman Červenka. Mistr světa 2010, bronzový medailista ze šampionátu 2011. Dlouhodobě nejlepší český hráč mimo NHL. Proč budí takové vášně? Projděte si jeho kompletní bilanci na velkých turnajích, v článku o něm najdete také rozhovor s Jaroslavem Bednářem, s nímž tvořili nejobávanější dvojici v extralize.



Na úvod pár čísel: 157 zápasů v reprezentaci (o pět víc než třeba Jaromír Jágr ), 8 šampionátů, 3 olympijské turnaje, Světový pohár. Zlato i bronz z mistrovství světa. Extraligový titul. Zlato v KHL.

Vyhrál bodování české elitní soutěže, konkurenci jasně převyšoval. Velebili ho v Rusku. Naposledy ve Švýcarsku. Jako jeden z mála českých hráčů se dokázal prosadit v Evropě v top týmech. Třeba v Petrohradu. Všude dokázal nadprůměrně produkovat. Nakoukl do NHL.

Jenže pokud si ho zařadíme na škálu oblíbenosti u fanoušků, rafička neukáže závratné číslo. Naopak se bude držet při zemi. Diplomaticky řečeno.

Duda o Červenkovi: Nebyl gólovej a neměli chemii v týmu. Dávám to za vinu Pepovi Jandačovi
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Proč? Proč zrovna  Červenka , oddaný reprezentant, jenž ve svém rejstříku nezná slovo NE, vyvolává dlouhodobě tolik negativních emocí?

„Když to vezmu z pohledu trenéra, který ho měl na posledních akcích, je to vůči němu nespravedlivé. Tohle si přinejmenším nezaslouží. Nikdy se neomlouvá, k národnímu mužstvu má skvělý vztah,“ říká kouč Josef Jandač , končící trenér národního týmu.

Lidé, rejdící po sociálních sítích a zásobující diskuse příspěvky, lehce zapomenou na ty, kteří se z nejrůznějších důvodů omluví. A nechají bít se za Česko někoho jiného.

„Odnesou to ti, kteří neodmítají. A vždycky makají pro tým. Letos Červus, loni Pleky,“ připomíná Jandač dalšího oddaného reprezentanta Tomáše Plekance . Ten je v tomto ohledu ještě dál, bylo to pro něj v Dánsku jedenácté mistrovství.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud