23. května 2018 • 11:45

Další problém pro MS na Slovensku: Kanada nechce hrát v Košicích!

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

O šanci zahrát si základní skupinu nadcházejícího mistrovství světa v Bratislavě, tedy v hlavním městě a v největší aréně, už slovenská reprezentace oficiálně přišla. Hlavní část šampionátu v roce 2019 (10. - 26. května) odehraje v Košicích. Mezi slovenskými fanoušky to vyvolalo bouři. Teď se rýsuje další nepříjemnost. V Košicích se příliš nechce hrát ani Kanadě.



„Je to požadavek Kanady, ale jakoukoliv další změnu musí řešit Rada IIHF, což je nejvyšší orgán,“ potvrdil kanadskou snahu o stěhování šéf slovenského hokeje Martin Kohút pro tiskovou agenturu TASR. „My s tímto požadavkem nesouhlasíme a je to o tom, jestli IIHF změní rozhodnutí organizátorů. Nepředpokládám, že by přistoupili k takovému verdiktu.“

Rozdělení skupin mistrovství světa 2019 v Bratislavě a Košicích pořadatelé oficiálně oznámili v úterý. V bratislavské skupině B mají hrát Švédsko, Rusko, Česko, Švýcarsko, Norsko, Lotyšsko, Rakousko a Itálie. V košické skupině A: Kanada, USA, Finsko, Německo, Slovensko, Dánsko, Francie a Velká Británie.

V Košicích se Kanadě příliš nechce hrát...
V Košicích se Kanadě příliš nechce hrát...

Pořadatelé už proti původnímu rozdělení skupin odvozenému od žebříčku IIHF využili jedné změny, která se týkala právě domácí reprezentace. Z bratislavské skupiny B vyměnili Slovensko s Norskem. Hlavně kvůli marketingovým důvodům. Češi a Rakušané vyprodají zápasy v Bratislavě, Slovensko v Košicích.

Duda a Říha: Favorit MS? I my jsme mohli bojovat o medaili
Video se připravuje ...

„Chceme, aby byl šampionát z hlediska zájmu lidí úspěšný, očekáváme, že přijde víc jak 450 tisíc diváků,“ vysvětloval Martin Kohút. „Proto jsme vyměnili Slovensko s Norskem, aby domácí hráli v Košicích. Do Bratislavy to mají blízko Rakušané, Češi a díky letišti i Rusové. V Košicích zase stadion naplní domácí fanoušci. A věříme, že Slováci se v Bratislavě představí ve čtvrtfinále.“

Už se ovšem ozvali i Kanaďané. V Košicích hráli základní skupinu v roce 2012, chtějí do Bratislavy. Z pohledu žebříčkového nasazení by připadala v úvahu pouze výměna se Švédskem. Otázkou je, jestli by na prohození přistoupili dvojnásobní mistři světa.

Vše o MS v hokeji 2019 v Bratislavě a Košicích najdete zde »

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Skupina B
Články odjinud