Zdeněk Janda
25. dubna 2019 • 14:48

Reprezentaci posílí Rutta, hrát už bude Chytil. Smolař Gulaš dál nejistý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NITRY | Při zdravotní indispozici hlavního kouče Miloše Říhy to bude v pátečním zápase se Slovenskem (od 18 hodin v Trenčíně) hlavně na něm. „Jsme tady jako tým a je úplně jedno, kdo bude na střídačce,“ reaguje asistent Robert Reichel, který utkání povede společně s Karlem Mlejnkem. Do akce už se zapojí í útočník Filip Chytil z Rangers, odpočívat zatím ještě bude útočník Jakub Voráček, největší ofenzivní eso českého týmu.



Kouč Reichel po čtvrtečním tréninku oznámil, že během příštího týdne v Brně, kde se odehraje poslední turnaj před šampionátem, se objeví i obránce Jan Rutta z Tampy Bay. Stejně tak by se v průběhu týdne měli připojit i další zámořští hráči – útočníci Michael Frolík (Calgary), Ondřej Palát (Tampa Bay) a Dominik Simon (Pittsburgh).

Otazník zůstává kolem kanonýra Milana Gulaše, nejproduktivnějšího hráče extraligy. Plzeňský lídr má střevní problémy, které se zatím příliš nelepší. „Milan ještě není stoprocentně fit a definitivní rozhodnutí uděláme v jeho případě až příští týden,“ dodal Reichel na adresu vyhlášeného reprezentačního smolaře. Snad se tentokrát dá do pořádku...

Pokud jde o čerstvě vyřazené hráče (Jakub Vrána – Washington a Tomáš Nosek – Vegas), o nich zatím Reichel neřekl nic konkrétního. „Série teprve skončily, ale s některými hráči budeme v kontaktu, jen zatím neprozradím, o která jména se jedná. Uvidíme, jak se k tomu kluci postaví,“ uvedl Reichel, trojnásobný mistr světa a někdejší kapitán reprezentace.

V pátek v prvním utkání se Slováky dostane z brankářů šanci Jakub Kovář, připravený bude Patrik Bartošák. Až po duelu se uvidí, jaké bude gólmanské rozložení pro neděli.

Volno v pátek dostanou i Jakub Voráček a Radko Gudas, opory z Philadelphie. „Rozhodli jsme se tak i proto, že chceme ještě vidět hráče, o kterých nemáme definitivně jasno. A i vzhledem k tomu, že kluci z NHL měli desetidenní pauzu, tak chceme, aby měli ještě o něco delší trénink. Je tady pět pětek, které chceme vidět. A kluci, kteří nebudou hrát v pátek, tak nastoupí v sobotu,“ uvedl Reichel. V pátek do akce nenaskočí ani zkušení reprezentanti Jan Kolář, Jan Kovář a Petr Zámorský.

A co říká Reichel na to, že Boston uspěl v sedmém zápase s Torontem a tím pádem, prozatím, padá příjezd věhlasného dua David Pastrňák – David Krejčí? A s nimi i Tomáše Hertla, který pokračuje se San Jose?

„Boston jde dál, San Jose taky. Ale my se hlavně díváme na naše mužstvo. Máme tady svou práci, na níž mužstvo připravujeme a máme tady kvalitní hráče,“ uvedl český kouč.

Zápas se Slováky začíná v pátek v 18 hodin v Trenčíně. Odveta o den později je v Nitře, u ní už by neměl chybět ani kouč Miloš Říha.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud