23. dubna 2019 • 17:04

Přírůstky z NHL pro MS: Palát a Frolík stihnou Brno, ve hře je i Simon

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobré zprávy zpoza oceánu, hokejový národní tým by se měl brzy rozrůst o hráče NHL. Generální manažer reprezentace Petr Nedvěd se v posledních hodinách domluvil na příletu útočníků Ondřeje Paláta (Tampa Bay) a Michaela Frolíka (Calgary), o šampionát v Bratislavě (10 . – 26. května) má zabojovat i Dominik Simon z Pittsburghu.



Čerstvé novinky potvrdil webu iSport.cz přímo Nedvěd, který se v těchto dnech vrací z USA, kde přímo i po telefonu ladil detaily ohledně akvizic z elitní světové ligy.

„S Ondrou Palátem a Michaelem Frolíkem jsme domluveni, že by se měli předvést už na turnaji v Brně,“ informoval Nedvěd o nástupu legionářů na finální test před MS na Slovensku, jímž jsou Carlson Hockey Games od 2. do 5. května v DRFG aréně.

Oba dva hráči by měli mít jízdenku na vlak do Bratislavy jistou, třetí do party Dominik Simon by měl svoji připravenost trenéru Miloši Říhovi ještě potvrdit. Není vyloučené, že Simon stihne už sobotní přípravný střet proti Slovensku v Nitře. Záleží, zda v Pittsburghu stihne vyřídit vše potřebné s ukončením sezony v táboře Penguins. Pokud Simon cestu do Nitry stihne, půjde na věc prakticky z letadla.

Česká reprezentace s napětím vyhlíží noční sedmý duel Stanley Cupu mezi Bostonem a Torontem (01:00), v případě porážky Bruins by měly být k mání hvězdy David Pastrňák a David Krejčí, kteří už dříve manažeru Petru Nedvědovi přislíbili účast. Otázkou samozřejmě je - v případě, že by Boston vypadl -, v jakém budou zdravotním stavu.

Velký zájem má vedení národního mužstva rovněž o útočníka Tomáše Hertla (San Jose), kterého taktéž v noci na středu (04:00) čeká rozsudková partie s Vegas. Na radaru reprezentace zůstává i gólman Caroliny Petr Mrázek, kterého sedmá bitva proti Washingtonu čeká ze středy na čtvrtek.

Jak by mohla vypadat česká nominace na MS? Čtěte zde »

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Skupina B
Články odjinud