29. dubna 2019 • 16:55

Další posily repre: Hronek i duo z Washingtonu! Smolař Gulaš se omluvil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté mají pro přípravu na květnové mistrovství světa na Slovensku další tři posily z NHL. Kouč Miloš Říha může počítat s obráncem Filipem Hronkem z Detroitu a útočníky Jakubem Vránou a Dmitrijem Jaškinem z Washingtonu. V šestatřicetičlenné nominaci před Carlson Hockey Games v Brně jsou nově i brankář Šimon Hrubec a obránce David Musil z mistrovského Třince. Z účasti se naopak omluvil útočník Milan Gulaš z Plzně.



U Musila ještě čeká Říha na potvrzení. "Musím se s ním spojit, ještě jsem s ním nemluvil," řekl na tiskové konferenci v Brně Říha. Chybět naopak bude Gulaš, jehož ztrápily zdravotní problémy, takže se znovu velké mezinárodní akce nedočká.

Nové posily z NHL tým postupně doplní spolu s dalšími hráči ze zámoří, o kterých bylo jasno už dříve, tedy obráncem Janem Ruttou z Tampy Bay a útočníky Michaelem Frolíkem z Calgary, Dominikem Simonem z Pittsburghu a Ondřejem Palátem z Tampy. "Zítra se připojí Simon, Frolík, Jaškin a Rutta, ve středu Hronek a Palát a v pátek Vrána," uvedl generální manažer českého týmu Petr Nedvěd.

Celkem je v kádru deset posil, která odehrály sezonu v NHL. Už minulý týden v Nitře se zapojili obránce Radko Gudas s útočníkem Jakubem Voráčkem z Philadelphie a další útočník Filip Chytil z New York Rangers.

Pro třiadvacetiletého Vránu, který bude v reprezentaci debutovat, a Jaškina skončila sezona v NHL ve středu, kdy Capitals vypadli v 1. kole Stanleyova poháru. Loni v něm Vrána triumfoval. Hronek dohrával sezonu na farmě v Grand Rapids v nižší AHL a Griffins vypadli v 1. kole Calderova poháru v neděli po porážce s celkem Chicago Wolves 2:3 na zápasy.

"Připravujeme se na turnaj zcela zodpovědně, ale s tím, že je to pro nás pořád příprava na mistrovství světa. Necháme si hodně široký kádr, do turnaje můžeme nasadit třicet hráčů a další si necháme pro případ nějakého zranění, nebo kdyby se něco stalo před mistrovstvím světa," uvedl Říha.

Tým se sejde v Brně dnes večer ve 22:00 a od úterka se bude v DRFG Areně připravovat na domácí turnaj Euro Hockey Tour. Do něj vstoupí ve čtvrtek v 17:30 proti Finsku. V sobotu čeká Říhův výběr od 18:30 duel se Švédskem a v neděli v generálce před šampionátem nastoupí o půl hodiny dříve proti Rusku.

Nominace českých hokejistů na přípravu před květnovým MS na Slovensku a Carlson Hockey Games v Brně (2. a 5. dubna):

Brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice; 8 zápasů), Šimon Hrubec (Třinec; 6), Marek Langhamer (Chabarovsk/KHL; 2), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL; 50)

Obránci: Filip Pavlík (13/0), Petr Zámorský (oba Hradec Králové; 55/2), Michal Moravčík (Plzeň; 19/1), David Musil (Třinec; 14/0), Radko Gudas (Philadelphia/NHL; 22/2), Filip Hronek (Detroit/NHL; 8/1), Jakub Jeřábek (San Antonio/AHL; 44/4), Jakub Krejčík (Lukko Rauma/Fin.; 88/2), Jan Kolář (oba Chabarovsk/KHL; 91/7), Tomáš Kundrátek (Davos/Švýc.; 71/8), Jan Rutta (Tampa Bay/NHL; 28/4), David Sklenička (Laval/AHL; 24/1)

Útočníci: Dmitrij Jaškin (17/5), Jakub Vrána (oba Washington/NHL; 0/0), Jan Kovář (Plzeň; 114/24), Tomáš Fořt (Zlín; 5/3), Lukáš Rousek (Sparta Praha; 5/0), Martin Zaťovič (Kometa Brno; 66/17), Radim Zohorna (Mladá Boleslav; 7/0), Rudolf Červený (Brynäs/Švéd.; 15/2), Michael Frolík (Calgary/NHL; 36/5), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL; 39/8), Filip Chytil (New York Rangers/NHL; 14/5), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.; 53/17), Ondřej Palát (Tampa Bay/9/1), Michal Řepík (Podolsk/KHL; 65/21), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL, 53/5), Dominik Simon (Pittsburgh/NHL; 23/5), David Tomášek (Jyväskylä/Fin.; 23/6), Jakub Voráček (Philadelphia/NHL; 71/11), Hynek Zohorna (Pelicans Lahti/Fin.; 16/2), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL; 80/14)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud