Ondřej Kuchař
8. května 2019 • 16:30

Voráček zopakoval kritiku: Možná dostanu pokárání, ale dresy se mi nelíbí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Měl to být začátek nové éry. Revoluce. Český hokej u výročí 110 let své existence v červnu loňského roku kompletně změnil design. Nový název organizace, logo i reprezentační dresy. Z těch zmizí velký státní znak. Na prsou se místo něj vyjímá lví hlava se zlatou korunkou, kterak v tlamě svírá puk.



Hned po představení se nový reprezentační úbor setkal s vlnou kritiky. Šéfové Českého hokeje je však ustavičně hájili. Dospělá reprezentace nové dresy poprvé oblékla na listopadovém Karjala Cupu, národní tým do 20 let v nich odehrál své mistrovství světa. Teď se nové trikoty dočkají premiéry také na šampionátu mužů.

A emoce znovu vyplouvají na povrch.

Jedním z kritiků inovace byl od samého počátku i Jakub Voráček, který povede tým na Slovensku jako kapitán. Zatímco někteří jeho spoluhráči si začali na dresy zvykat, sžívat se s nimi, Voráček má s jejich podobou stále problém.

Slavnostní představení nových reprezentačních dresů. Zleva: Pavel Kubeš a Patrik Eliáš, prezident ČSLH Tomáš Král a hokejisté Tereza Vanišová, Martin Nečas a David Rittich.
Slavnostní představení nových reprezentačních dresů. Zleva: Pavel Kubeš a Patrik Eliáš, prezident ČSLH Tomáš Král a hokejisté Tereza Vanišová, Martin Nečas a David Rittich.

Na dotaz redaktora deníku Sport zprvu odpovídat nechtěl. „Bylo nám řečeno, ať se k tomu nevyjadřujeme.“ Pak se ale nadechl a pokračoval. „Možná dostanu pokárání, ale jsme v demokracii... Mně se ty dresy prostě nelíbí. Nejsem jejich fanouškem, ale když se udělá medaile, bude to tak nějak jedno,“ vysypal ze sebe.

Prezident Českého hokeje změnu od začátku hájil s tím, že byla nutná. „Dosavadní situace, kdy jsme nakládali s půjčeným státním symbolem, už byla neudržitelná, protože na nás neustále parazitovaly různé subjekty. Uzrál čas identitu po vzoru ostatních hokejových federací zrevidovat a dát do moderního hávu,“ tvrdil.

Až ohlas fanoušků na první velké akci ukáže, zda budou dresy přijaty, či nikoliv.

Hokejová reprezentace České republiky bude od nadcházející sezony oblékat nový dres s moderním logemFoto koláž iSport.cz

Říha o Svobodovi (†41): Odešel dobrý člověk, který by se rozkrájel pro tým
Video se připravuje ...

SE SIMONOU na MS: Bartošák s Hrubcem ukázali, jak bydlí. S kým jsou na pokoji?
Video se připravuje ...

MS 2019: Češi chtějí medaili. Překvapí nováček z Británie?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud