Ondřej Kuchař
7. května 2019 • 20:48

Nároďák uctil Svobodu (†41) tichem. Strašná tragédie, soukal ze sebe Říha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Tragická smrt brankáře Adama Svobody (†41) zasáhla také národní tým, který ve 14 hodin dorazil vlakem do Bratislavy. O tři hodiny později pak hráči vyjeli v dějišti MS k prvnímu tréninku. V jeho úvodu se všichni včetně trenérů sjeli do středového kruhu, sundali helmy či kšiltovky a symbolickými několika vteřinami uctili památku bývalého reprezentanta.



Zpráva o smrti Svobody se k reprezentaci dostala už ve vlaku po cestě na Slovensko. „Je to obrovská tragédie. Já jsem se to dozvěděl jako jeden z prvních ještě ve vlaku. Kluk, který hokeji strašně moc obětoval, zahrál si v reprezentaci. Adam byl pohodový člověk, nedokážu si vůbec představit, co ho k tomu vedlo,“ soukal ze sebe trenér Miloš Říha.

Bylo z něj patrné, jak s ním sebevražda mistra světa a extraligového šampiona zamávala. Už při otázce se mu rozechvěl hlas. Sklopil oči. Svobodu čtyři roky trénoval v Pardubicích, dobře ho znal.

Říha o Svobodovi (†41): Odešel dobrý člověk, který by se rozkrájel pro tým
Video se připravuje ...

„Je tady pár kluků z Pardubic, Miloš tam trénoval. Je to strašný. Bohužel se to ve sportu stává víc a víc. Musí se s tím něco dělat. Nevím co, ale… kdo nezná toho člověka, nedokáže si představit, v jakém asi rozpoložení byl. Nevím, co k tomu mám říct,“ smutnil také kapitán Jakub Voráček.

V zámoří se v posledních letech rozhodli ukončit život například rváči z NHL Rick Rypien, Derek Boogaard nebo Wade Belak. Na Slovensku podobný hrůzný skutek spáchali Miroslav Hlinka, Miroslav Kováčik či nedávno Marek Svatoš.

„Tlak na hráče a sportovce obecně je enormní. Po člověku se chce, aby se vybudil až na hranici možností zdravotních i psychických. Není to normální,“ kroutil hlavou Miloš Říha.

Češi už jsou v Bratislavě! Reprezentace dorazila do dějistě MS
Video se připravuje ...

SE SIMONOU na MS: Směr Bratislava! Podívejte se exkluzivně do vlaku za reprezentanty
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud