Ondřej Kuchař
9. května 2019 • 15:00

Manuál pro fanoušky na MS: Co raději nechte doma? A jsou ještě lístky?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Uvažujete, že do Bratislavy ještě o nadcházejícím víkendu vyrazíte? Pokud ještě nemáte koupenou vstupenku, tak si cestu dobře rozmyslete. Na páteční utkání českého nároďáku se Švédskem i na pondělní s Ruskem už pořadatelé hlásí vyprodáno. Poslední lístky zbývají na sobotní zápas s Nory i na ostatní zbylá utkání Čechů ve skupině. Web iSport.cz dal do kupy manuál pro fanoušky.



Ve čtvrtek dopoledne proběhla na bratislavském zimním stadionu poslední tisková konference před zahájením mistrovství světa. „Bratislava i Košice jsou připravené začít MS, z čehož jsem opravdu šťastný. Přijede spousta hvězd, z toho pohledu to bude možná nejvíc vzrušující šampionát za poslední roky,“ usmíval se generální sekretář IIHF Horst Lichtner.

Po něm si vzal slovo šéf organizačního výboru mistrovství světa Igor Nemeček. Hlavní téma? Vstupenky. „Máme prodáno 80 procent všech lístků, což je v tento den skvělé číslo,“ hlásil. Už nyní ještě před vhozením úvodního buly je tak šampionát v profitu.

Na zápasy českého týmu ještě vstupenky koupit můžete, ne však na ty s nejlepšími soupeři ve skupině. „Zápasy proti Rusku a Švédsku jsou vyprodané. Poslední lístky zbývají na ostatní české duely,“ řekl iSportu Nemeček.

Na všechny fanoušky, kteří na Slovensko zamíří, apeluje, aby před utkáními dorazili do arén včas. „Nejsou to standardní ligové zápasy. Je potřeba přijít minimálně hodinu, hodinu a půl před začátkem. Diváky budou čekat kontroly, bezpečnostní brány a další věci. Není to náš výmysl, ale nařízení IIHF,“ dodal.

Sestav si vlastní tým na MS v hokeji a hraj o 200 tisíc >>

Říha je zpátky v Bratislavě. Tady mě lidé uznávají, říká kouč. Promluvil i o zápase se Švédskem
Video se připravuje ...

Po každém duelu se navíc budou haly vyklízet, aby do nich pak mohly znovu proudit davy na další mače.

Slovensko se rovněž chystá na boj s překupníky, kteří skoupili část lístků pro následný černý prodej za vyšší ceny. „Je to všude ve světě. Jsme na to ale připravení, bude to důsledně monitorované. Hlavně doufám, že lidé, kteří si lístky poctivě koupili, se na stadion dostanou a nebudou s tím žádné problémy,“ doufá Nemeček.

Pořadatelé také jasně definovali, s čím fanoušky do haly pustí a co musí nechat v úschovnách, které budou zdarma k dispozici v obou městech vedle arén. Povoleny jsou například bubny nebo vlajky. Zakázány jsou megafony či trumpety. Doma nechte také jídlo, pití nebo parfém. Vstup na utkání nebude umožněn viditelně podnapilým fanouškům. Po celou dobu u sebe mějte svou vstupenku i doklad totožnosti.

„Do bezpečnostní zóny i do hal je povolený vstup s pánskou příruční taškou, dámskou kabelkou či malým batůžkem. Všechno ostatní, co se nedá uložit u sedaček v hledišti tak, aby to neobtěžovalo další návštěvníky, není povolené. Stejně tak je zakázané i vnášení jídel a nápojů. Prosíme fanoušky o trpělivost při vstupních kontrolách,“ řekl bezpečnostní manažer bratislavské haly Marek Bednárik.

Pořadatelé taky finišují s přípravou fanzón a dalšího diváckého vyžití.

Páteční Sport Magazín Plus: vše, co potřebujete vědět o MS v hokeji 2019
Video se připravuje ...

Kouč brankářů Zdeněk Orct při tréninku reprezentace před startem MS na Slovensku
Kouč brankářů Zdeněk Orct při tréninku reprezentace před startem MS na Slovensku

MS 2019: Češi chtějí medaili. Překvapí nováček z Británie?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud