Zdeněk Janda
15. května 2019 • 15:00

Straka o Gulašovi: Lídr a energický hráč, měl by týmu co dát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Dobře ví, čeho je schopný. Na ledě, ale i mimo. Martin Straka, boss hokejové Plzně a někdejší prvotřídní útočník, je přesvědčený, že Milan Gulaš bude pro národní mužstvo velkým přínosem. „Týmu by rozhodně měl co dát,“ tvrdí olympijský šampion z Nagana a mistr světa z roku 2005. „Je to energický hráč, lídr.“ Gulaš už je s týmem v Bratislavě a čeká se na to, jak se bude cítit, kdy bude dopsaný na soupisku.



Lídr v kabině, ale i na ledě. Milan Gulaš je hráčem, který dokáže ostatní strhnout. Byl nejlepším střelcem extraligy, zároveň nejproduktivnějším hráčem. Byl vyhlášený Hokejistou sezony.

„Jsem přesvědčený o tom, že Guli rychle zapadne. Je to otázka trenérů, jaké s ním mají plány, ale je to lídr, tahoun, vítězný typ. Energický hráč, který by určitě pomohl hlavně na přesilovkách. Umí dát góly. Týmu by tedy rozhodně měl co dát,“ hodnotí ho Straka, jenž zkušeného 33letého útočníka dobře zná z Plzně. Tu naposledy dotáhl jako kapitán ke třetímu místu.

V klubu válel vedle Jana Kováře, takže se dá předpokládat, že by mohli vytvořit údernou dvojku i na mistrovství.

„Je logické, že se nabízí jeho spolupráce s Honzou Kovářem, v sezoně jim to spolu šlapalo skvěle,“ přitakává Straka. „Neměl bych ani tak velké obavy z toho, že má za sebou herní pauzu, Guli je tak zkušený hráč, že ví, jak se do toho zase rychle dostat. Kdyby se necítil dobře, sám by do toho nešel. Víc to ale nechci rozebírat, je jasné, že je na trenérech, jak to chtějí vyřešit,“ dodává někdejší skvělý útočník, který v NHL odehrál 954 zápasů.

Gulaš dnes s týmem absolvoval první společný trénink. „Z týmu je cítit obrovská vnitřní síla,“ říkal už včera plzeňský útočník, o jehož dopsání by mohli trenéři rozhodnout už dnes. „Všechno bude záležet na tom, jak se bude cítit,“ nechtěl včera předbíhat kouč Robert Reichel. Po dnešním tréninku Gulaš potvrdil, že se cítí skvěle. Kdy naskočí do akce, ale zatím jasné není. Nejspíš by to mohlo být v pátek proti Itáli..

Vyhlášený reprezentační smolař si zatím nezahrál na žádném šampionátu. V Bratislavě by byl ve 33 letech nejstarším členem týmu.

Bartošák o narození syna: Nádherný zážitek. Asi mi to dojde až po mistrovství
Video se připravuje ...

Ručinský po bitvě s Ruskem: První místo ve skupině je pryč. Chybí nám centři
Video se připravuje ...

Nahlédněte do kabiny národního týmu! Co zdobí zdi české šatny?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud