23. května 2019 • 22:30

Finsko - Švédsko 5:4pr. Sen o zlatém hattricku rozmetal Manninen

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Finska porazili ve čtvrtfinále mistrovství světa v Košicích obhájce zlata z dvou předchozích šampionátů Švédsko 5:4 v prodloužení a ukončili tak švédský sen o zisku třetího titulu za sebou. V sobotním semifinále se finský tým utká s dosud neporaženým Ruskem.



Finsko si vynutilo prodloužení až v závěrečné power play, kdy vyrovnal kapitán Marko Anttila. Hrdinou zápasu se pak stal Sakari Manninen, který rozhodl v čase 61:37 a navázal na předešlé tři asistence.

Finsku se ideálně vydařil vstup do zápasu: již po 60 sekundách otevřel skóre Mikkola, který prostřelil Lundqvista ve švédské brance. Vzápětí byl ale vyloučen Kiviranta a obránce Klingberg po 32 sekundách přesilové hry vyrovnal.

Do vedení Švédy posunul svým sedmým gólem na turnaji Hörnqvist, od kterého se odrazilo nahození Ekmana-Larssona. Hned na začátku druhé třetiny přidal další branku Elias Pettersson a posunul hráče Tří korunek do výraznějšího vedení.

 

Finové ale nerezignovali a ještě ve druhé části se jim podařilo vyrovnat. Nejprve snížil Lindbohm a ve 30. minutě po třetí Manninenově asistenci srovnal Hakanpää.

Švédové však krátce před druhým odchodem do kabin získali vedení zpět na svoji stranu. Gustafsson tvrdou ranou trefil kameru v brance, což rozhodčí postřehli až po přerušení hry a kontrole u videa.

Ve třetí třetině mohl úřadující šampiony přiblížit postupu do semifinále Nylander, pátý gól ale nepřidal a střelecky aktivnější Finové nakonec dokázali vyrovnat. Při power play se to podařilo Anttilovi.

V prodloužení poté Finsko udeřilo ještě jednou. Po rychlém protiútoku trefil horní rok švédské branky Mannien a odstartoval postupovou radost svého týmu.

Góly

Domácí: 01:00. Mikkola, 25:04. Lindbohm, 29:08. Hakanpää, 58:31. Anttila, 61:37. Manninen

Hosté: 02:38. J. Klingberg, 16:57. Hörnqvist, 20:25. E. Pettersson, 39:35. E. Gustafsson

Sestavy

Domácí: Lankinen (Olkinuora) – Ohtamaa, Lehtonen (A), Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Hakanpää, Koivisto – Ojamäki, Tyrväinen, Rajala – Kakko, Manninen, Pesonen – Kuusela, Sallinen, Savinainen (A) – Anttila (C), Lammikko, Kiviranta.

Hosté: H. Lundqvist (Markström) – Ekman-Larsson (C), A. Larsson, Ekholm (A), J. Klingberg, E. Gustafsson, M. Pettersson, Hägg – W. Nylander, Wennberg, Hörnqvist (A) – Landeskog, E. Lindholm, E. Pettersson – Eriksson, Lander, A. Kempe – Rasmussen, Krüger, Bratt – Lindblom.

Rozhodčí

Roman Gofman (RUS), Brett Iverson (CAN) – Bill Hancock (USA), Dmitrij Šišlo (RUS)

Stadion

Steel Arena

Návštěva

6304 diváků

Hrdinou zápasu se pak stal Sakari Manninen, který rozhodl v čase 61:37 a navázal na předešlé tři asistence.
Hrdinou zápasu se pak stal Sakari Manninen, který rozhodl v čase 61:37 a navázal na předešlé tři asistence.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Skupina B
Články odjinud