Květoslav Šimek
30. května 2021 • 16:20

Držte se, letím domů. Slovenský útočník na šampionátu končí. Proč?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dopředu byli takto domluvení. Slovenský útočník Pavol Skalický (25) odehraje na mistrovství světa v Rize večerní zápas proti Švédům (19.15) a pak se z rodinných důvodů vrací domů na Slovensko. V pondělí sedá na letadlo, do Rigy už se vracet nebude. Informoval o tom oficiální web Slovenského svazu. Skalický, bývalý útočník Mladé Boleslavi, má podle všeho naplánovanou svatbu.



K definitivní jistotě postupu do čtvrtfinále Slovákům stačí vybojovat bod z bitvy proti Švédsku. Pro Pavola Skalického, čerstvého finského mistra s Lukko Rauma, to bude poslední zápas na mistrovství. S vedením týmu na tom byl dopředu domluvený.

„Pavol má už delší čas naplánovanou životní událost, která mu neumožňuje dohrát šampionát do konce,“ informuje HockeySlovakia.sk. „I přes neodkladné osobní záležitosti ukázal velké odhodlání reprezentovat národní tým v Rize.“

Skalický v pěti dosavadních zápasech nebodoval, byl u tří inkasovaných gólů. Proti Švédům si může bilanci vylepšit. „Pavlovi chceme poděkovat za to, že nám pomohl k zisku důležitých bodů,“ řekl asistent generálního manažera Oto Haščák. „Jeho přístupu k reprezentaci si vážíme. I proto jsme se dohodli, že po zápase se Švédy může z osobních důvodů opustit národní tým. I když tu fyzicky nebude, věříme, že jeho bojovný hokejový duch zůstane s námi v Rize. Jménem celého mužstva i realizačního týmu mu přeji v nadcházejících dnech spojených s velkou životní událostí všechno nejlepší.“

Na soupisku už dalšího borce Slováci dopsat nemohou. Zdravotní problémy navíc trápí útočníky Marka Hrivíka a Adriana Holešinského. Do hry se naopak po jednozápasové stopce vrací obránce Mislav Rosandič a útočník Kristián Pospíšil.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud