18. května 2022 • 16:31

Čas pro černé scénáře? Kurzy na český neúspěch letí dolů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco v přípravě česká reprezentace šlapala jako dobře promazaný stroj, ve Finsku se svěřenci Kariho Jalonena hledají. Všechno podtrhla první prohra s Rakouskem v historii samostatného českého hokeje. A sázky na rekordní české nezdary, které Fortuna před startem mistrovství zařadila do nabídky, tak získávají i trochu jiný než úsměvný rozměr.



Ani další utkání totiž nemusí být pro hokejovou reprezentaci jednoduché. Čeká ji Lotyšsko, se kterým jsme sice od roku 1993 neprohráli, zápasy s pobaltskou zemí jsou však vždycky velmi vyrovnané.

Další pohled na nadcházející zápas mohou nabídnout Slováci, kteří se právě výhrou nad Lotyšskem odrazili z hluboké krize k olympijskému bronzu. Čeká český tým podobná cesta za medailí?

Našich východních sousedů jsme se i proto v interním firemním průzkumu zeptali, co by poradili českým fanouškům, aby se vyrovnali s podobnou krizí, jaké museli čelit i oni sami. Jedno slovo se v odpovědích objevuje obzvlášť často – trpělivost.

Češi by podle Slováku měli vydržet a stále podporovat svůj tým. Objevují se však i jiné názory. „Poradil bych jim, aby začali fandit Slovákům! Ale ne, Česko považuji stejně jako Slovensko za hokejový národ, je třeba vydržet a úspěch se dostaví,“ říká fanoušek Slavo.

Jak to podle dotázaných letos ve Finsku dopadne? Část zůstává vlastenecky naladěná a věří, že se Slováci umístí výše než Češi. Naši sousedé ale také očekávají, že se oba týmy dostanou do čtvrtfinále.

„Sázky na všemožné nezdary jsme připravovali „pro jistotu“ a s vírou, že až tak aktuální nebudou, včerejší výsledek nás ale trochu vyvedl z omylu. Kurs na to, že nepostoupíme ze skupiny, padl na polovinu, tedy aktuálně na 5,5:1. Z 22 na 9 sletěl i kurs na maximálně 18 vstřelených branek. Snad nás z toho vyseká Pasta a další posily ze zámoří. Někde už jsem zahlédl, že za Pešána bylo líp… Vsadit na jeho návrat už si zkusilo 17 „střelců“, až tak černě bych to ale neviděl. Lotyši každopádně budou nepříjemným soupeřem a tiketů podaných na naši další historickou porážku v kursu 8,2:1 je víc, než bych si před začátkem turnaje uměl představit,“ říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Pro Česko, i když ne doslova, začne zápasem s Lotyšskem play-off. Pokud chce nároďák do čtvrtfinále, nemůže si dovolit ztrácet další body proti papírově slabším soupeřům.

V podobné situaci se hokejisté nacházeli i při posledním zlatém MS v roce 2010, kdy Lotyše zdolali v osmifinálové skupině 3:1, dvěma góly v oslabení tehdy přispěl kapitán Tomáš Rolinek. Z dalších vzájemných střetnutí můžeme vypíchnout např. utkání ze základní skupiny v roce 2016. Dvě minuty a devatenáct sekund před koncem vstřelil Mikelis Redlihs gól na 3:2. Situaci musel zachraňovat minutu před koncem Michal Řepík, v nájezdech pak rozhodl Lukáš Kašpar.

Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud