Miroslav Horák
21. května 2022 • 04:45

Hudler o Pastrňákovi: Přijde a lidi kolem sebe dělá šťastnějšími

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel do temné kabiny, kterou naplno rozsvítil. Tak Jiří Hudler popisuje přízrak Davida Pastrňáka. Nástup bostonského esa obrátil klima v národním hokejovém týmu v Tampere o 180 stupňů. Spasitel? Ne. „Názorná ukázka toho, co s týmem v nesnázích udělá skvělý kluk, který miluje hokej a dělá lidi kolem sebe veselejšími,“ popisuje vynikajícího útočníka a svého kamaráda vítěz Stanley Cupu s Detroitem a držitel Lady Byng Trophy.



Nálada v týmu po blamáži s Rakouskem uvízla na bodu mrazu. Přijde jeden hráč a najednou se klima kompletně změní. Jak to ten Pastrňák dělá?
„No, normální to opravdu není. Jenže Pasta je jedním z mála hráčů na světě, co tohle dokáže. Nebavíme se jenom o jeho hokejovém umění, ale hlavně o jeho charakteru. O jeho osobnosti. Pasta je skvělý bezprostřední kluk, kterého mají všichni rádi. V jeho podání to není nic hraného, on prostě takový je. Kde je Pasta, tam je dobrá nálada. Nosí ji sebou, má takovou auru. S tím se musí člověk narodit. Jasně, máma Marcelka ho výborně vychovala. Kdykoli Pasta vejde do jakéhokoli prostoru, lidi okamžitě udělá veselejšími, šťastnějšími. Rázem se změní ovzduší. Náš mančaft nemohlo nic lepšího potkat než jeho přílet. Zvedl se Hertlík i řada ostatních.“

Mluví se o Pastrňákově spáse. To je asi silné slovo, ovšem je otázkou, zda by se mužstvo bez jeho přítomnosti samo zvedlo…
„Nenazval bych to spásou. Padají obvyklé názory, že jeden hráč nezmění charakter celého mužstva. Ale v tomto případě nesouhlasím. Je to jinak. Pasta je náš fenomén. Dominik Hašek o něm prohlásil, že je jedním z pěti nejlepších střelců na světě. Kdyby tomu Dominik nevěřil, nepoví to. A pokud to řekne on, takový perfekcionista, puntičkář, který má přečtené všechny hokejisty na světě, absolutně mu věřím. Má to váhu. Do Finska dorazil nejlepší hráč mistrovství světa, všichni jsou rádi, že tu takový hráč je.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud