Michal Koštuřík
4. dubna 2023 • 19:35

Gólmani Komety na MS? Šanci mají dva. Jeden však v Brně chytat nebude

Autor: Michal Koštuřík, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva gólmani Komety mají šanci na účast na letošním hokejovém mistrovství světa v lotyšské Rize a ve finském Tampere. Do první nominace Česka se dostal Štěpán Lukeš (27), jenž podle ověřených informací iSport.cz přestupuje do Brna z Karlových Varů. V klubu se mine s Matejem Tomkem (25), členem slovenské reprezentace. Ten bude podle zdrojů redakce stoprocentně pokračovat v Litvínově.



Bratislavský rodák Tomek už nemá v Kometě místo. Pozici jedničky si během minulého ročníku pevně podchytil Dominik Furch , jenž se nicméně v Jalonenově výběru neobjevil. Na soupisce naopak figuruje Lukeš, který končí ve Varech a podepsal kontrakt na jihu Moravy. Ve východní části republiky bude působit vůbec poprvé.

Jeho příchod odnese kromě Tomka, s nímž panuje v Litvínově spokojenost, také mazák Marek Čiliak (33). O jeho případném působení v klubu v jiné roli (trenéra gólmanů u mládeže) se jedná. Na pozici kouče brankářů u áčka si majitel Libor Zábranský vyhlédl Zdeňka Orcta. Ten nicméně nevylučuje setrvání v Litvínově, hlavně z rodinných důvodů. Pokud se šéf gólmanů v národním týmu nedohodne s vedením Vervy, půjde do Brna. 

Nejblíže ke startu na MS má Tomek, který nečelí tak ostré interní konkurenci jako Lukeš. V celku kanadského kouče Craiga Ramseye začne od příštího týdne bojovat o místo se dvěma mladíky -  Samuelem Hlavajem (21 let, Slovan Bratislava), jenž nahradil Eugena Rabčana (Prešov), a Šimonem Latkózym (20, Univ. Nebraska-Omaha/NCAA). Pětadvacetiletý Tomek, bronzový medailista z olympiády v Pekingu, by měl mít nominaci na vrchol sezony téměř jistou.

Ve slovenském kádru pro první přípravný kemp jsou i další borci z české extraligy – obránce Adam Jánošík (Ml. Boleslav) a útočníci Adrián Holešinský (Plzeň), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (oba Litvínov), Robért Lantoši a Mário Lunter (oba Mladá Boleslav).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud