29. dubna 2021 • 10:39

Totálně jsme si to pos**li, hlásí osmnáctka. Emoce i kvůli rozhodčím

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělý start proti Finsku, za čtyři minuty vedení 2:0. Ještě v polovině třetí třetiny měla česká „osmnáctka“ náskok 5:3. Jenže pak přišel totální kolaps. Zbytečná a sporná vyloučení, tři inkasované góly v oslabení a hlavně trefa na 5:6 devatenáct sekund před sirénou. „Myslím si, že to byl dobrý zápas, až na ten konec. Ten jsme si totálně pos*ali. To je naše chyba,“ neskrýval zklamání po fiasku v závěru útočník Jakub Brabenec.



Hráči i trenér moc dobře vědí, že velké množství vyloučení jde především za nimi. „Byla to naše nezodpovědnost. Do každého zápasu chodíme s tím, abychom měli maximálně tři vyloučení. A zase jich máme pomalu deset, což je vážně šílený. Říkáme si to pořád a pořád se to opakuje,“ hodnotil slabou stránku týmu Jakub Brabenec na tiskové konferenci po utkání.

Trenér reprezentace do 18 let Jakub Petr věděl, že vyloučení za šest hráčů na ledě bylo hloupé. Přesto se musel vracet k několika dalším trestům pro své svěřence.

„Já ale vidím stěžejní moment v přesilovce (v polovině 3. třetiny). Máme to rozhodnout, protože přesilovky nám jdou velmi dobře...  A zničehonic se to obrátí a hrajeme tři oslabení za sebou. Ať mi to někdo vysvětlí,“ narážel na podle něj špatně nastavený metr sudích.

„Na začátku každého mistrovství jsou všichni instruovaní, jak mají pískat. Ale ať zachovávají nějaký standard, který je jasný pro všechny,“ řekl k výkonu rozhodčích. 

Trenér české "18" Jakub Petr po zápase s Finskem
Trenér české "18" Jakub Petr po zápase s Finskem

Přesto na tom vidí i pozitivum. „Ale když se to má stát, tak ať se to stane ve skupině, a věřím, že potom v play off už budeme v některých věcech chytřejší,“ vyhlíží vyřazovací boje, které by český tým neměly minout díky úvodní výhře na šampionátu proti Německu (3:1).

Český tým si nicméně věří i na další soupeře. „Musíme tenhle zápas hodit za hlavu a připravit se na zítra. Chceme tady vyhrát každý zápas,“ vyhlíží Brabenec duel se Spojenými státy. Kromě nich ještě „18“ změří v závěru skupiny síly s Ruskem.

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Finsko 4 2 1 1 0 24:13 9
2. Rusko 4 2 1 1 0 27:12 9
3. USA 4 1 2 1 0 18:15 8
4. Česko 4 1 0 1 2 10:20 4
5. Německo 4 0 0 0 4 5:24 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud