4. května 2021 • 00:30

MS U18: Kanada - Česko 10:3. Drsný debakl, mladíci končí ve čtvrtfinále

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzace se nekonala. Čeští hokejisté do 18 let podlehli ve čtvrtfinále MS Kanadě vysoko 3:10 a turnaj pro ně skončil. Zápas šel od úvodních minut podle očekávaného scénáře, zámořský favorit vedl už v sedmé minutě 3:0. Národní tým se soupeři sice dokázal prakticky vyrovnat v počtu střeleckých pokusů, Kanaďané ale byli mnohem efektivnější a nekompromisně trestali české chyby v obraně. Pěti body za dvě branky a tři asistence se na výhře podílel patnáctiletý útočník Connor Bedard.



Svěřenci trenéra Jakuba Petra vyhráli na šampionátu v USA jeden z pěti zápasů a podruhé za sebou vysoko prohráli. Se základní skupinou se rozloučili porážkou 1:11 s Ruskem. Čekání na medailový úspěch na akci této věkové kategorie pokračuje, naposledy Češi uspěli v roce 2014, kdy skončili druzí.

Český tým, v jehož sestavě chyběl zraněný elitní obránce Jiříček, začal aktivně, již po 121 sekundách ale poprvé inkasoval. Gólmana Suchánka překonal po rychlé přihrávce zpoza branky Johnston.

Kanaďané vyučovali soupeře v efektivitě střelby. Po Altrichterově ztrátě přidal druhou branku Roulette a v čase 6:50 zvýšil na 3:0 Bedard. Nejmladší hráč na turnaji tečoval střelu Zhilkina a utkání předčasně skončilo pro Suchánka, který inkasoval třikrát z pěti střel.

Češi dokázali snížit z první přesilové hry, kdy se po Brabencově křížné přihrávce prosadil Pajer. Kanada ale získala tříbrankový náskok rychle zpět. Za obranu si najel Stankoven a prostřelil Šatného mezi betony.

Nejlepší tým základní skupiny A poté několik šancí neproměnil, na začátku druhé třetiny ale v přesilové hře přidal pátý gól. Bedard trefil tyč, Guenther ale puk pohotově dorazil.

Svěřenci trenéra Petra nerezignovali a nadále se snažili hrát aktivně. Ve 24. minutě byli odměněni, když se po zblokované střele prosadil Chmelař. Vzápětí hráli Češi dvě přesilové hry, v největší šanci však Pajera vychytal Gaudreau.

Místo snížení a zdramatizování duelu se opět prosadili Kanaďané, podruhé se trefil Guenther. Od další pohromy poté Čechy zachránil Šatný, který zlikvidoval nájezd dvojice soupeřů a Bedardovo zakončení.

Ve 45. minutě se do další příležitosti dostal v početní výhodě Pajer, druhý gól však nepřidal. Kanaďané byli mnohem efektivnější a dvakrát se prosadili v rychlém sledu z dorážek. Nejprve přidal další branku výborně hrající Bedard a poté uspěl i Winterton. Po minutě sice Szturc snížil, ale v pohodě hrající Kanaďané se prosazovali dále. Nakonec se jim podařilo nastřílet deset branek.

Góly

Domácí: 02:01. Johnston, 04:20. Roulette, 06:50. Bedard, 10:59. Stankoven, 21:09. Guenther, 36:14. Guenther, 46:54. Bedard, 47:09. Winterton, 49:46. Harrison, 53:17. Wright

Hosté: 08:31. Pajer, 23:57. Chmelař, 48:33. G. Szturc

Sestavy

Domácí: Gaudreau (Milic) – Clarke, Allan, Ceulemans, Del Mastro, Richard, Zellweger, Matier – Guenther, Wright (C), Othmann – Stankoven (A), McTavish (A), Bedard – Stillman, Johnston, Pinelli – Winterton, Harrison, Roulette – Zhilkin.

Hosté: Suchánek (7. Šatný) – D. Moravec, Šedivý (C), Svozil (A), Pinkas, Ticháček, Špaček – G. Szturc, Chmelař, Marcel – Brabenec, Kos, Marha – P. Moravec, Altrichter, Ryšavý (A) – Pajer, Slavíček, Skuhrovec – Šapovaliv, Kulich.

Rozhodčí

Fernandez, Rekucki – Davis (USA), Poljakov (BLR)

Stadion

Comerica Center, Frisco

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud