22. září 2016 • 06:45

Kanada - Tým Evropy 4:1, další výhru řídil dvěma góly Toews

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kanady porazili ve svém třetím zápase na Světovém poháru v Torontu Výběr Evropy 4:1 a bez ztráty bodu vyhráli skupinu A. Domácí reprezentanti se tak v semifinále utkají s Ruskem, nebo Výběrem Severní Ameriky. Evropané budou hrát se Švédskem.



Dvěma góly a asistencí se na výhře Kanaďanů, kteří měli stejně jako soupeř zajištěný postup do vyřazovací části turnaje již před začátkem utkání, podílel útočník Jonathan Toews.

"Oba týmy věděly, že postupují, a na hře se to projevilo. Nebyly tam takové emoce a dělali jsme chyby, které normálně neděláme. Navíc jejich brankář chytal dobře. Není to výhra, na kterou se bude vzpomínat, ale zvládli jsme to a jdeme dál," řekl trenér Mike Babcock.

Zatímco Výběr Evropy nastoupil do zápasu v nezměněné sestavě, kouč Kanady Babcock dal šanci trojici hráčů, která do turnaje doposud nezasáhla. Premiéru si odbyli brankář Crawford, obránce Muzzin a útočník Giroux.

Zřejmě i s ohledem na jistý postup si domácí nevytvořili od úvodu drtivý tlak, velkou střeleckou převahu však měli. A díky Crosbymu se v páté minutě dostali i do vedení. Kanadský kapitán Haláka, jenž nastoupil potřetí v řadě, překonal chytrým nahozením zpoza branky.

Slovenský gólman poté předvedl několik skvělých zákroků a vychytal například Stamkose nebo Marchanda, v poslední minutě první třetiny ale chyboval v rozehrávce a Duchene s Toewsem toho bleskově využili.

Kanaďané poté viditelně ubrali a Evropané toho využili, Crawforda chytajícího poprvé v kariéře za kanadskou reprezentace překvapil střelou z nulového úhlu Hossa a snížil na 1:2.

"Musím říct, že jsem byl (před zápasem) docela nervózní. Mít na sobě tento dres, se všemi těmi hráči... Je to něco speciálního, po čem jsem vždy toužil. Bylo to úžasné," uvedl Crawford.

Vyrovnat se jim ale nepodařilo, naopak sami potřetí inkasovali. Josi zlomil při střele v útočném pásmu hokejku a Toews z následného rychlého protiútoku prostřelil Haláka.

Ve 45. minutě mohl jinak poklidné utkání zdramatizovat Bellemare, jeho pokus však skončil jen na tyči. Poslední slovo tak nakonec měl Couture. Halák si i přes čtyři inkasované branky připsal 42 zákroků.

Kanada - Výběr Evropy 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Crosby (Bouwmeester), 20. Toews (Duchene), 35. Toews (Couture), 58. Couture (Toews, Vlasic) - 25. Hossa (Kopitar, Ehrhoff). Rozhodčí: O'Rourke, O'Halloran - Murphy, Racicot (všichni Kan.). Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 18.926.

Kanada: Crawford - Burns, Vlasic, Doughty, Muzzin, Pietrangelo, Bouwmeester - Bergeron, Crosby, Marchand - Stamkos, Giroux, Tavares - Perry, Toews, Couture - O'Reilly, Duchene, Thornton. Trenér: Mike Babcock.

Výběr Evropy: Halák - Sekera, Chára , Seidenberg, Josi, Streit, Ehrhoff - Hossa, Kopitar, Tatar - Zuccarello, Nielsen, Gáborík - Niederreiter, Draisaitl, Rieder - Hansen, Bellemare, Vanek. Trenér: Ralph Krueger.

Vše o Světovém poháru v hokeji 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud