20. dubna 2011 • 14:10

Národní tým do 16 let povede Robert Reichel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijský vítěz z Nagana a bývalý kouč extraligového Litvínova Robert Reichel převezme hokejovou reprezentaci hráčů do 16 let. Pozici mu nabídl svazový šéftrenér Slavomír Lener, přičemž Reichel, který koncem června oslaví čtyřicáté narozeniny, bude zároveň pokračovat v dosavadní práci u litvínovské mládeže.



"Byla mi nabídnuta šestnáctka, je to zajímavá práce s mladými hráči. Letos jsem si zkusil extraligu, tohle bude zase něco jiného a nového," řekl Reichel serveru hokej.cz.

"Myslím, že mám českému hokeji co dát, na tuhle práci se těším," dodal kapitán olympijských vítězů a trojnásobný mistr světa, jenž má včetně play off na kontě rovných devět stovek zápasů v NHL.

Reichel teprve před rokem ukončil aktivní dráhu a následně převzal první tým Litvínova. Severočechům se pod jeho vedením příliš nedařilo, proto ho v lednu nahradil Vladimír Kýhos. Nyní je před bývalým vynikajícím útočníkem a rozeným lídrem nová výzva.

"Co jsem viděl některé kluky, mají předpoklady, i když to možná není takové jako před lety. Za sebe říkám, že chci do týmu ty, kteří budou ochotni plnit naše představy. Musíme jim dát šanci, mezinárodní hokej je náročný. Moc se na to těším," prohlásil Reichel, jehož asistenty budou Radek Mrázek a současný kouč osmnáctky Jiří Šolc.

Přes novou funkci však chce pokračovat také v práci pro litvínovský klub, jehož je odchovancem. "Určitě si chci ponechat trénování litvínovské osmé třídy, kde mám syna. Znám tamní hráče, rád bych s nimi prošel do dalších kategorií. Myslím, že se oboje dá dobře zvládnout," věří Reichel.

"Mojí prioritou bude šestnáctka a také osmá třída v Litvínově, ovšem vedení tamního občanského sdružení ví, že se hokeji věnuju naplno. Zvládnu obě funkce. Uvidím maximum zápasů mladšího i staršího dorostu, abych měl přehled," dodal populární "Alby".

Má už i základní obrázek, z jakých hráčů bude své mužstvo skládat. "Byl jsem se podívat na regionálních výběrech, už mám představu o jarních soustředěních. První bude koncem května v Třemošné, další dvě v červnu, kdy pozveme pokaždé čtyři jiné pětky. Pak bychom chtěli sestavit základ týmu," nastínil své záměry Reichel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud