23. dubna 2012 • 19:07

Pohár je v pořádku, řekl po pardubických oslavách Koukal

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřech dnech je zase v Brně. V hale, kde ve čtvrtek večer zvedl jako kapitán Pardubic nad hlavu mistrovský pohár, se hokejový útočník Petr Koukal připojil k reprezentaci v přípravě na mistrovství světa. „Těšil jsem se hodně. Na nároďák vždycky jezdím rád,“ řekl Koukal.



Vloni na mistrovství světa byl třináctým útočníkem, přesto letos ani po dlouhém play off neváhal, když dostal do reprezentačního kempu pozvánku. Přestože ani letos nemá konečnou nominaci jistou. Potrénuje, doplní síly a ve čtvrtek odehraje první zápas turnaje Euro Hockey Tour. Reprezentační kouč Alois Hadamczik s ním pro úvodní duel se Švédskem počítá do útoku s Alešem Hemským a Jakubem Svobodou na křídlech.

Přitom právě proti Svobodovi ještě na konci minulého týdne válčil ve finále extraligy.

„Návrat do Brna nijak zvláštně neberu. Akorát vidím, že se tady asi nudili a od minulého roku zase předělali kabinu, ale jinak to neřeším,“ usmíval se Koukal.

Díky dlouhému finále měl minimální čas na odpočinek a taky na oslavy, s tím si ale pardubický kapitán hlavu nelámal. „Že bych se nějak extrémně krotil, to ne. Oslavy byly stejné jako v roce 2010. První noc na náměstí a v baru, druhý den jsme se srazili ve městě a třetí den jsme měli oslavy s pohárem a rodinami. V neděli už mě nikdo nevolal, že mám někam jít,“ usmíval se Koukal. Pohár, zle poškozený při předchozím titulu, prý tentokrát neutrpěl žádné újmy.

V pořádku je i Koukal, v závěru play off odezněly jeho problémy s nohou a útočník se těší na reprezentaci. Na cestě do Brna zaregistroval zprávu, že pozvánku odmítl Jiří Hudler z Detroitu, sám pro sebe z toho ale nic nevyvozuje. „Že bych si řekl, když nejede on, že pojedu já, tak to ani náhodou. Zase budu bojovat o místo. Nejsem v pozici, že bych si mohl vybírat, budu se rvát o místo a uvidíme, jak to dopadne,“ dodal.

Nerozlučná dvojka. Jan Kolář naznačil, že s Petrem Koukalem (vpravo) po sezoně Pardubice opustí. Zůstanou v zahraničí spolu
Nerozlučná dvojka. Jan Kolář naznačil, že s Petrem Koukalem (vpravo) po sezoně Pardubice opustí. Zůstanou v zahraničí spolu


Během posledního turnaje Euro Hockey Tour se možná už začne učit ruská slovíčka, což se mu bude hodit v příští sezoně. I s dalším pardubickým útočníkem Janem Kolářem by měl zamířit do ruského Nižněkamsku zahrát si KHL.

Koukal přiznal, že zatím z ruštiny zná jenom pár písmen. Angažmá ještě ale nemá papírově zcela dotažené. „Jsou tam do toho nějaké věci, registrace. Snad to jisté je, ale nevím. Až se to bude blížit, tak nad tím třeba budu přemýšlet,“ krčí nad přestupem rameny.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud