Zdeněk Janda
15. prosince 2012 • 04:58

ZÁPAS SNŮ! Čeští hokejisté chtějí zdeptat Ovečkina a spol.

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE OD 11:00 | Že zítra zase vyjde slunce? To je jedna z mála jistot ve zjitřené době. Ale Rusové mají ještě jednu tutovku: Jejich hokejový Dream Team v čele s Malkinem, Ovečkinem nebo Dacjukem vyhraje domácí Channel One Cup!



Dnes od 11 hodin českého času jim v cestě stojí Češi, mají být v roli komparzu... Ale český tým se nedá snadno, chce překvapit. Jako už vícekrát v minulosti.

Mrkněte na ruskou sestavu. Opravdu? Ano, vidíte dobře... I když je polovina prosince a hraje se „jen“ turnaj Euro Hockey Tour, Rusové díky zámořské výluce na domácí akci vytasili to nejsilnější, co mají.

„Je to pro ně test pro olympiádu. A berou jenom vítězství, nic jiného si nepřipouští,“ tvrdí o nich útočník Tomáš Rolinek, útočník Ufy, jenž se v ruské lize už dlouho pohybuje. A moc dobře tuší, že nevyhrát turnaj s tímto výběrem, to by bylo na to, aby se po celé velké zemi rozpustily raději všechny ledové plochy...

Tvrdý souboj u mantinelu v podání KutlákaFoto Pavel Mazáč (Sport


„Vědí, že jsou silní a sebevědomí. Podle toho, co říkal Ovečkin, tak si i hodně věří, potvrdili to také v prvním zápase, kdy porazili Švédy (5:1). Mají tedy důvod být nahoře, ale pro nás je to jen další motivace dokázat, že s nimi můžeme sehrát dobré utkání,“ nabádá kapitán Tomáš Plekanec, jenž moc dobře ví, o čem mluví.

Tak třeba: MS 2010, finále. Na jedné straně podceňovaná česká parta vedená kapitánem Rolinkem nebo Jágrem, na druhé drtivá síla v čele s Ovečkinem a spol. Češi vítězí! Nebo: MS 2011, zápas o bronz. A Češi opět obra skolí a přivádí ho do depresí.

„Rusové si tohle moc dobře uvědomují, porážka speciálně s námi jim dlouho leží v žaludku. Takže i když tohle je jenom Euro Hockey Tour, budou to brát i tak, že prostě musí vyhrát. Za každou cenu,“ ví dobře český tahoun Rolinek.

Češi ale dobře ví i to, že se musí zlepšit. Pokud by chtěli zahrát stejnou partii jako proti Finům (2:3) ve čtvrtek v Helsinkách, Rusové je rozmetou. Bez okolků. A surově...

„Každý viděl, že jsme nepodali dobrý výkon. Nebylo potřeba to ani v kabině říkat, všichni jsme to věděli. Tentokrát do toho musíme nastoupit úplně jinak,“ uvědomuje si Plekanec.

Kouč Alois Hadamczik proházel sestavu. Role třináctého útočníka překvapivě padne Voráčkovi, jeho místo ve druhé formaci obsadí Frolík, do elitní lajny vedle Plekance a Nedvěda se posune 22letý brněnský útočník Svoboda. Toho tedy čeká životní zápas!

Alois Hadamczik se diví výroku rozhodčíhoFoto Pavel Mazáč (Sport
V brance se pokusí ruskou ofenzivní smršť zastavit podle očekávání Pavelec.

„Víme, jaký soupeř proti nám stojí, to ani nemusíme opakovat. Uděláme ale maximum, abychom uspěli. Žádný zápas není předem ztracený,“ burcuje kouč Alois Hadamczik, který se stále potýká s velkým nachlazením.

Beznadějně vyprodaná Megasport Arena očekává hokejovou megashow. Pro Rusko je to generálka na domácí zimní olympiádu v Soči v roce 2014. Vzhledem k nepřehlednému vývoji v zámoří není jasné, jestli zámořské hvězdy stihnou květnový šampionát, proto je tento turnaj ideálním testem.

Naposledy ve Vancouveru hrdí Rusové padli s Kanadou. Ta potupa! Velká odplata má přijít v Soči. Na řadě je předpremiéra, kterou ale chtějí zkazit Češi. A ví, že šanci mají. Pokud to klapne, bude to další hokejová revoluce na úkor favorita.

Národní tým zakončí turnaj Channel One Cup v neděli proti Švédům (od 15 hodin).

Salák na tuto střelu reagovat nestihl
Salák na tuto střelu reagovat nestihl

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud