Zdeněk Janda
23. dubna 2013 • 13:44

Parádní posila pro MS! Na šampionát rád pojedu, hlásí Voráček

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělá zpráva pro hokejovou reprezentaci. Pokud mu vydrží zdraví, tým na šampionátu ve Švédsku posílí útočník Jakub Voráček, nejproduktivnější český hráč v NHL!



„Nechci to zakřiknout, do konce sezony hrajeme ještě tři zápasy. Ale pokud se nezraním, což rozhodně nechci přivolávat, tak ve Švédsku bych rád reprezentoval,“ říká Voráček v rozhovoru pro deník Sport. Pro vyhlídky národního mužstva je tohle výtečná novina!

Prožívá životní sezonu, v NHL mu patří místo v elitní dvacítce bodování. Aktuálně má 44 bodů ve 45 zápasech (20+24) a suverénně vede českou produktivitu (o deset bodů před dalším kladenským patriotem Jiřím Tlustým).

Philadelphia už ví, že se do play off neprobojuje, ztráta nejde dohnat. I proto Voráčka mistrovství světa láká, kouč Alois Hadamczik o něj vehementně usiluje.

Teď jde o to, aby na konci sezony úspěšně prošel výstupní prohlídkou, což někdy v NHL nebývá žádná legrace. Voráčka ale žádné zdravotní problémy teď nesužují. "Nechci to zakřiknout, ale snad to tak vydrží," říká útočník.

„Nikdy jsem neměl problémy reprezentovat. Je to pro mě vždycky čest,“ tvrdí Voráček, jenž v noci na zítřek odehraje pikantní zápas. Do Philadelphie zavítá s Bostonem i s Jaromírem Jágrem, jenž v klubu Flyers prožil vydařenou uplynulou sezonu.

„Takže to určitě bude vyšperkovaný zápas,“ má jasno útočník, který během výluky působil v pražském Lvu. „Věřím, že Džegra fanoušci dobře přijmou, jistě by si to zasloužil. A věřím, že to tak bude, lidé ani nemají důvod udělat něco jiného, měli ho tady moc rádi.“

Hlasujte pro Voráčka!

Český útočník prožívá životní sezonu, kterou může zpečetit i tím, že bude za Philadelphii kandidátem na to, aby se objevil jakožto titulní tvář na hře NHL 2014! Do finále se za klub Flyers probojoval spolu s útočníkem Waynem Simmondsem, jinak svým velkým kamarádem.

Teď se z nich ale stali na chvíli soupeři... „Ale je to v dobrém, spíš jde o legraci. Každopádně jsem poprosil známé na facebooku, aby mě podpořili. Trošku jsem to rozšířil mezi kamarády, abych to trochu rozproudil,“ směje se 23letý útočník.

„Není to tak, že bychom si nepřáli, naopak. Spíš to bereme z legrace. A když to vyhraje ten druhý, budeme si navzájem přát,“ říká Voráček. Přesto by mu udělali radost, kdyby uspěl. Takže ho můžeme podpořit i vy!



Obsáhlý rozhovor s Jakubem Voráčkem čtěte v zítřejším vydání deníku Sport!

„Nikdy jsem neměl problémy reprezentovat. Je to pro mě vždycky čest,“ tvrdí Voráček. Pro reprezentaci by byl skvělou posilou!
„Nikdy jsem neměl problémy reprezentovat. Je to pro mě vždycky čest,“ tvrdí Voráček. Pro reprezentaci by byl skvělou posilou!

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud