11. prosince 2013 • 11:23

V reprezentaci bude debutovat Nosek, vracejí se Hlinka a Nedvěd

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

NOMINACE | Jednoho nováčka zařadil do nominace na Channel One Cup v Soči trenér českých hokejistů Alois Hadamczik. Na třetím dílu Euro Hockey Tour bude debutovat pardubický útočník Tomáš Nosek. Po čtyřech letech se vrací do národního týmu sparťanský útočník Jaroslav Hlinka, poprvé v sezoně dostal pozvánku také dvaačtyřicetiletý centr Petr Nedvěd z Liberce.



Jednadvacetiletý Nosek, bývalý kapitán české dvacítky, je aktuálně nejproduktivnějším hráčem Pardubic. Ve 29 zápasech dosavadního průběhu extraligy nasbíral 28 bodů za 13 branek a 15 finálních přihrávek.

"Předvádí stabilně velmi dobré výkony v Pardubicích. Zaujal nás už před minulým turnajem a prokazoval formu dál. To pro nás bylo podstatné, abychom dali šanci mladým hráčům. Máme jich v sestavě asi pět," řekl Hadamczik na adresu Noska, který ve 29 zápasech dosavadního průběhu extraligy nasbíral 28 bodů za 13 branek a 15 finálních přihrávek.

Sedmatřicetiletý Hlinka, mistr světa z Hannoveru z roku 2001, naposledy hrál za národní tým v roce 2009 na Channel One Cupu v Moskvě.

Petr Nedvěd je na rozdíl od Hlinky i v širší nominaci pro Soči. "Jsem pořád přesvědčený, že i když má věk, tak je to velmi dobrý hokejista. Působí dobře na mladé hráče. Umí proměňovat šance a my letos v Euro Hockey Tour nedáváme góly. Měl by být s Červenkou, Hlinkou nebo Kovářem hráčem, který se bude prosazovat střelecky," uvedl kouč.

TK Alois Hadamczik
Video se připravuje ...

Kouč národního týmu zamýšlí složit silný útok právě s Hlinkou, Nedvědem a Červenkou. "Mohli by vytvořit sílu, která nám chyběla.

Poprvé od dubna 2011 se v reprezentaci objeví také útočník Jiří Šimánek, který ofenzivně táhne Mountfield Hradec Králové. První šanci od návratu ze zámoří dostává také útočník Tomáš Vincour z Kazaně, který byl v přípravě před mistrovstvím světa v roce 2012.

Kvůli zdravotním potíží chybí útočníci Tomáš Rolinek ze Sparty a Petr Koukal z Nižněkamsku. "Rolinek netrénuje, hraje jen zápasy. Musí týden vynechat a brát antibiotika. Koukal má krev v třísle. Kvůli účasti Vítkovic na Spenglerově pohru jsme nebrali ani Romana a Svačinu," doplnil Hadamczik.

Turnaj bude zápasovou generálkou na únorové olympijské hry v Soči, navíc přímo v dějišti. Český tým se ale nejdříve ve čtvrtek 19. prosince utká v pražské O2 areně s Finskem, po přesunu jej v sobotu čeká Švédsko a v neděli duel s Ruskem.

Právě jen v domácím duelu s Finy bude v týmu zkušený zadák Tomáš Kaberle s Kladna. "Taková je naše dohoda, že odehraje pouze zápas v Praze a pak odletí za rodinou do zámoří. Je tu tři měsíce bez rodiny a je to pro něho jediný možný termín, jak se za rodinou dostat," vysvětlil Hadamczik.

Nominace českých hokejistů na Channel One Cup v Soči (19.- 22. prosince):

Brankáři:

Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL),
Alexander Salák (Petrohrad/KHL),

obránci:

Ondřej Němec (Lev Praha/KHL),
Martin Ševc (Lev Praha/KHL),
Michal Barinka (Vítkovice),
Tomáš Kaberle (Kladno),
Petr Zámorský (Zlín),
Petr Čáslava (Čerepovec/KHL),
Lukáš Krajíček (Dinamo Minsk/KHL),
Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL),

útočníci:

Jan Buchtele (Sparta Praha),
Jaroslav Hlinka (Sparta Praha),
Robert Kousal (Pardubice),
Tomáš Nosek (Pardubice),
Jiří Novotný (Lev Praha/KHL),
Jiří Sekáč (Lev Praha/KHL),
Jiří Šimánek (Mountfield Hradec Králové),
Petr Nedvěd (Liberec),
Roman Červenka (Petrohrad/KHL),
Zbyněk Irgl (Dinamo Minsk/KHL),
Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL),
Tomáš Vincour (Kazaň/KHL),
Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud