Miroslav Horák
13. ledna 2014 • 04:59

Hudler: Kluci v kabině se smáli. Nevěřili, že chybím v nominaci

Autor: Miroslav Horák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná přišel o nejdůležitější zápasy své dosavadní kariéry. Jiří Hudler navzdory výborným výkonům v dresu Calgary nominován na olympiádu v Soči nebyl, což řadu odborníků i fanoušků pořádně zaskočilo. „Snažím se už na to nemyslet, ale nejde to stopnout, pořád se to vrací,“ říká třicetiletý útočník.



Už jste rozdýchal prvotní rozčarování?
(přemýšlí) „Bylo to skutečně veliké zklamání. V první chvíli obrovské. Teď už se snažím na to nemyslet, ale nejde to jen tak stopnout. Občas nad vším přemýšlím. Ono se to do té hlavy pořád vrací. A pak si znovu řeknu, že je to škoda.“

Vzpomenete si, co jste prožíval v prvním okamžiku a kde přesně vás ta zpráva zastihla?
„V Denveru jsme měli rozbruslení, po příchodu do kabiny přicházely první zprávy. A já povídám, že tam nejsem. Kluci z týmu na mě koukali a smáli se, že si vymýšlím. Nevěřili mi. Až po chvíli jim došlo, že si nedělám srandu. Šli jsme na oběd a jeden za druhým za mnou chodili a říkali, jak je to moc mrzí. Moc mi nešlo usnout, hlavou se mi honilo všechno možný.“

Chtělo se vám večer vůbec hrát? Na druhou stranu obránce Shane O´Brian byl ochoten na vás vsadit peníze, že odehrajete excelentní zápas. A nespletl se, dal jste gól a další vymyslel.
„Shane na mě asi poznal, že jsem byl nabuzenej. Já se to v ten den snažil okamžitě vypustit z hlavy, nevracet se k tomu. Neměl jsem chuť se o tom s nikým bavit a někomu něco vysvětlovat. Měl jsem před sebou jen souboj s Coloradem a nic jinýho mě nezajímalo. A vyšlo to.“ (Calgary vyhrálo 4:3)

Vaše vynechání v české nominaci se v Denveru rychle rozkřiklo, co všechno jste zaslechl během utkání?
„Jo, smlsli si na mě. Kluci z Colorada na mě dost hlásili hlavně při buly. Než sudí vhodili puk, stihli se zeptat, co jsem musel tak hroznýho udělat, že tam nejsem. Třeba Matt Duchene. A perlička byla, když mi po jedné třetině gratuloval lajnový rozhodčí.“

Jak to probíhalo?
„Normálně mi popřál a já na něj koukal… Povídám mu, že je to od něj dobrá sranda. Nechápal, o co jde. On prý: Počkej, jsi Čech, ne? Tak mu vážně říkám, že mě nevzali. Chudák se mi omlouval.“ (usmívá se)

Rozhovor s Jiřím Hudlerem čtěte v pondělním deníku Sport

Titulka Deníku Sport 13.1.2014 Titulka Deníku Sport 13.1.2014Foto Sport

Jiří Hudler na národní tým nezahořkl
Jiří Hudler na národní tým nezahořkl

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud