František Suchan
22. ledna 2014 • 16:15

Kováře těší chvála od Haška. Nechám si ten článek podepsat, smál se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nula. Nula. Nula. A předtím taky pár dalších. Jakub Kovář zakázal pukům vstup do své branky. V Jekatěrinburku, který svými zásahy posílá do čím dál vyšší euforie, nabral fazonu, díky níž útočí na pozici jedničky v olympijském Soči. Ostatně, tuhle variantu schvaluje i Dominik Hašek, což 25letý gólman moc dobře zaznamenal...



Ještě než po Vánocích rozpoutal monzun čistých kont v KHL, orazítkoval si Jakub Kovář letenku do olympijského Soči v reprezentačním dresu. Na startu Channel One Cupu tehdy v pražské O2Areně vynuloval (jak jinak) Finy famózním představením.

V hledišti u toho byl tehdy i Dominik Hašek, nejlepší gólman české historie a hrdina ze zlatého Nagana. „Šlo o jeden z nejlepších výkonů, jaký jsem od brankáře v poslední době viděl,“ řekl poté Dominátor Sportu.

Když se tolik nevedlo Ondřeji Pavelcovi v živelném Winnipegu, zapřemýšlel, že by nebylo od věci svěřit v olympijském Soči Kovářovi úlohu jedničky.

„Působí sice v KHL, ale Jekatěrinburg táhne, dostává velký prostor. Nastupuje proti nejlepším týmům Evropy, a co si pamatuju, tak vždycky, když jsem ho viděl v reprezentaci, zachytal dobře,“ vyzdvihl Hašek. „Osobně jsem zastánce toho, ať dostane na turnaji vždy přednost ten, kdo má formu a navrch nějaké zkušenosti, což Kovář má.“

Ten článek jsem si schoval

Reakce chváleného? Velmi upřímná... „Tohohle jsem si všimnul. Ono když o mně mluví Dominik Hašek, a zvlášť takhle pozitivně, je to úžasné. Ten článek jsem si vystřihl a mám ho schovaný. Doufám, že budu mít možnost si ho od něj někdy nechat podepsat,“ líčil s úsměvem Kovář v rozhovoru pro středeční deník Sport.

Článek s chválou od Dominika Haška si brankář Kovář schoval a chce si ho nechat podepsat...Foto Archiv Sport

Jeho aktuální forma je úžasná. Během posledních devíti startů pětkrát vychytal čisté konto, z toho naposledy třikrát v řadě, a padl jen ve dvou případech, pokaždé nejtěsnějším rozdílem. Dříve vysmívaný Jekatěrinburg díky jeho parádám míří po třech letech do play off.

„Taky si myslím, že pokud trenér neměl doteď úplně jasno o pozici jedničky pro olympiádu, neexistuje jiný ukazatel, než aktuální forma,“ nadhodil majitel dvou bronzových medailí ze světových šampionátů, s nímž jsou v nominaci ještě zmíněný Pavelec a petrohradský Alexander Salák.

„Nemá cenu dívat se na to, jak kdo chytal před dvěma třemi lety, ani rozebírat, kdo má jaké zkušenosti s jakým soupeřem. Jde o koučův pocit, kterému gólmanovi bude v daném zápase věřit. Sám zároveň chápu, že Hry jsou něco jiného než liga, není čas na nějaké dostávání se do formy a nabírání zkušeností. Přijedete a druhý den musíte podat výkon na hranici svých možností, abyste mohli něco uhrát.“

Kovářovy možnosti jsou však značné. V současném rozpoložení rozhodně…

Pro Soči jsem udělal maximum, těšilo po skvělém výkonu Kováře
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud